címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 25. | csütörtök
Márk napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Jogerős ítélet: fenyegetőzésről is hazudott a Vác Online

Jogerős ítélet: fenyegetőzésről is hazudott a Vác Online

Még tavaly fogalmazott Kászonyi Károly (Összefogás Vácért) képviselőről, az önkormányzat Pénzügyi-Ügyrendi Bizottságának elnökéről valótlanságot a Vác Online egy, a Váci Dunakanyar Színházzal kapcsolatos írásában. Azt állították, hogy a képviselő „a háttérben fenyegetőzött azzal, hogy akik tőlük eltérően gondolkodnak, azok hiába kiváló szakemberek, távozniuk kell.”

A Rétvári Bencéhez köthető propagandaoldalt a képviselő beperelte a nyilvánvaló hazugság miatt. Az elsőfokon eljáró Budapest Környéki Törvényszék a képviselőnek adott igazat, helyreigazításra kötelezte a Vác Online-t valótlan állításai miatt. Ám a portál fellebbezett - hiába. A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla friss ítélete szerint is a „sajtóterméknek” helyre kell igazítania a hazug állítását.

Egy korábbi cikkében a Vác Online már beharangozta, hogy Kászonyi Károly, az önkormányzat pénzügyi bizottságának elnöke elvesztette a most jogerősen lezárult pert – mint kiderült, idejekorán.

Az ügyben egy másik eljárás is indult, mivel a Vác Online állításával ellentétben a képviselő nem költött közpénzt a perére. Az elsőfokon eljáró bíróság itt is elmarasztalta a propagandaportált, helyreigazításra kötelezve azt.

A portál több pert is vesztett már – elsőfokon és jogerősen. Ezek hatására is helyreigazítást közölt alpolgármesterrel, színházigazgatóval, bizottsági taggal, ügyvéddel, felügyelőbizottsági taggal, és az önkormányzattal kapcsolatos több hazug állításai miatt is.

A városunk nevét használó Fidesz-KDNP-hez köthető oldal volt az is, amely nem volt hajlandó végrehajtani egy jogerős bírósági ítéletet, amelyben valótlan tényállítása miatt helyreigazítás közlésére kötelezték. Mindezt csak kényszerből tette meg, bírósági végrehajtó felszólítására.

A valótlanságokat közlő portál főszerkesztője korábban városházi forrásra is hamisan hivatkozott: egy bűncselekménnyel kapcsolatos nyomozás során ismerte be, hogy korábbi állításukkal ellentétben egy feladó nélküli borítékban kaptak információkat.

Feladó: Városháza

EU pályázatok