címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2022. augusztus 16. | kedd
Ábrahám napja
+17
°
C

Hírek

Keresés

 

Újrafestett gyalogos átkelőhelyek

Újrafestett gyalogos átkelőhelyek

Mint azt szerte a városban autósok és gyalogosok egyaránt tapasztalhatják, a város megrendelésére ezekben a napokban újrafestik az önkormányzati zebrákat.

A közel félszáz, önkormányzati fenntartásban lévő gyalogátkelőhely döntő többségével már végeztek a kivitelezők – erről Rozmaring Sándor adott tájékoztatást. A képviselő hozzátetette, szakítanak a korábbi gyakorlattal, minden átkelőt tartós festékkel készíttetnek el, amely – a forgalomi körülményektől függően – sokkal később kopik le.

A váci önkormányzat városüzemeltetésében prioritást élvez a gyalogos és közúti közlekedés biztonságosabbá tétele. Lakossági, üzemeltetői és önkormányzati finanszírozásban napjainkban is sok helyen megújulnak a járdák és úttestek, immár jól látható a Duna-parti kerékpárút nyomvonala is.

A korábbi, a jelenleg is folyó és a következő időszakra tervezett hasonló felújítások városi forrásból kell, hogy megvalósuljanak, ugyanis hiába pályázik az önkormányzat utak felújítására, a kormánytól annak ellenére sem kap forrást Vác, hogy többek között azt a gépjárműadót is elvonták, melyből további városi utak, járdák rendbetételét tervezte a városvezetés.

Feladó: Városháza