címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

MÁRIA TERÉZIA 305 programsorozat Vácon

MÁRIA TERÉZIA 305 programsorozat Vácon

A Váci Tavasz egyik kiemelkedő, különleges színfoltja a MÁRIA TERÉZIA 305 rendezvénysorozat május 12-től 15-ig. Mária Terézia születésének 305. évfordulójáról, a királynő egykori váci látogatásáról emlékezünk meg, hiszen Vác ennek köszönheti barokk belvárosának mai képét. Külön megtiszteltetés, hogy a programsorozat díszvendége Habsburg Eilika, aki a város meghívására látogat el a Dunakanyar szívébe.

A programsorozat minden korosztály számára, minden műfajban, különböző helyszíneken biztosít igazi csemegét.

A kultúra kedvelőinek

A barokk főtéren táblakép avató, az Elefántos Házban Mária Teréziáról szóló időszaki kiállítás, a Püspöki Palotában zenés irodalmi est, a Kőkaputól induló jelmezes múzeumi séta és a Fehérek templomában barokk zenei hangverseny.

A Városháza dísztermében május 14-én, szombaton a kortársak visszaemlékezésein keresztül ismerkedhetnek meg az érdeklődők a kor építészetével, a bűbájosokkal, a kuruzslókkal és a boszorkákkal, sőt a barokk divattal és gasztronómiával is.

Családoknak

Játékos formában, látványos elemekkel ötvözve ismerkedhetnek a gyerekek a barokk korral május 15-én, vasárnap. A főtéren egy kort idéző vásári forgatag fogadja a kicsiket és nagyokat, valamint a Pannónia Házban interaktív élmény-udvar és hangverseny színesíti a családi programot.

Böngésszenek kedvükre a programok között!

További információ: ITT

Feladó: Városháza

EU pályázatok