címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 27. | szombat
Zita napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Egyeztetés a rendezettebb hulladékkezelésért

Egyeztetés a rendezettebb hulladékkezelésért

Szerdán délelőtt a Városházán tartott megbeszélést a váci hulladékkezeléssel kapcsolatos aktuális kérdésekről Matkovich Ilona polgármester, Kiss Zsolt alpolgármester és Feigli Ferenc, a szolgáltató ügyvezetője. Az egyeztetések után a tárgyalás eredményéről sajtótájékoztató keretében informálták a közvéleményt.

Kiss Zsolt bevezetőjében emlékeztetett rá, hogy a hulladékkezelés területén országos szintű átalakítás zajlik, melynek célja, hogy akár már jövőre egy központi konzorcium végezze a tevékenységet. Ezen folyamat viszont városunkban egyelőre sok problémát hozott felszínre. Ezek megoldása érdekében – a többi, önkormányzattól függetlenül működő közműszolgáltatóhoz (ELMŰ, Vízmű, gázszolgáltató) hasonlóan – a városvezetés folyamatosan egyeztet a szolgáltatóval, kérve, hogy a cég lakosságbarát módon javítson a kommunikációján. Ehhez segítséget nyújt majd például a hivatalos városi havilap (Váci Hírnök), melyben rendszeresen megtalálhatók lesznek a legfontosabb tudnivalók.

Az alpolgármester felhívta rá a figyelmet: a Deákvári fasor 2. szám alatti hulladékudvarban lehet átvenni az erre a szezonra biztosított 32 darab zöldhulladékgyűjtő zsákot. Megerősítette továbbá: a jövőben fokozott figyelmet fordít az önkormányzat, hogy megelőzhetők legyenek az illegális hulladékfelhalmozások – ehhez azonban kérik a lakosság segítségét is. Fontos, hogy Vácon házhoz menő lomtalanítás működik, tehát nem a közterületre kell kitenni a lomokat, hanem a szolgáltatót megkeresve szabadulhatnak meg a felesleges holmiktól, illetve rendelkezésre áll a hulladékudvar ezek leadására.

Feigli Ferenc ügyvezető ezt követően azt hangsúlyozta: a gondokat a három közreműködő – a közszolgáltató, a lakosság és az önkormányzat – csak közösen tudja megoldani. A cég javítani fogja a lakossági kommunikációját. Ennek egyik eleme lesz (várhatóan pár héten belül), hogy a Zrínyi u. 9. szám alatt működő ügyfélszolgálat telefonos ügyintézése is belép a rendszerbe. Így a lakosság is könnyebben tudja jelezni a problémákat, de a szolgáltató is gyorsabban tud reagálni ezekre.

Az ügyvezető ezúttal is kiemelte: a polgárok a felmerülő gondokkal NE AZ ÖNKORMÁNYZATOT KERESSÉK, hiszen annak a törvényi szabályozás alapján NEM FELADATA a közszolgáltatásban való részvétel! Kérik továbbá, hogy a lakosság tartsa be a gyűjtési napokat: ígéretük szerint a jövőben az így kihelyezett hulladékot be tudják aznap gyűjteni.

A szolgáltató weboldalának címe: w1.dtkh.hu
Elérhetősége: 06 28 561 200
Elektronikus levelezési címe: ugyintezes@dtkh.hu

A tájékoztató során mindkét illetékes kiemelte: kérik, hogy a hamarosan postázandó információkat mindenki őrizze meg és ezek szerint vegye igénybe a szolgáltatásokat, tartsák be a megadott napokat. (A kommunális hulladék elszállításának napján kell kihelyezni az egyik héten a szelektív, a másik héten a zöldhulladékot.)

***

Mint ismeretes, városunkban a zöld-, a szelektív- és a kommunális hulladék begyűjtését az elmúlt év végétől a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. (DTkH) végzi. Az említett szemétszállítási ügyekkel így ezeket a cégeket kell a lakosságnak keresni.

A szolgáltatás részleteit korábban már az önkormányzat is publikálta. Ezek megtalálhatók:

LOMTALANÍTÁSRÓL

HULLADÉKUDVARRÓL

ZÖLDHULLADÉKRÓL

A váci alvállalkozó nemrég új közösségi oldalt is indított:

FACEBOOK OLDAL

Feladó: Városháza

EU pályázatok