címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 25. | csütörtök
Márk napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Tájékoztató elkészült fejlesztésekről

Tájékoztató elkészült fejlesztésekről

Hétfőn két deákvári helyszínen ismerkedhettek meg a sajtó képviselői a legújabb önkormányzati forrásból finanszírozott fejlesztésekkel.

A deákvári lakótelep Sas utca – Fürj utca közötti tömbbelsőjénél Matkovich Ilona örömmel mondta el, hogy a környék évtizedes vízelvezetési problémája városi finanszírozással, több, mint 17 millió forintból oldódott meg. Így a jövőben már nem kell attól tartani, hogy egy-egy esőzés után az épületek lépcsőházába folyik be a csapadék. Mint azt a polgármester kiemelte: az elvégzett kiváló minőségű munka az önkormányzat és a kivitelező magas színvonalú együttműködését dicséri.

Rozmaring Sándor az érintett körzet önkormányzati képviselőjének tájékoztatása szerint több vízelvezető szem kialakítása mellett megépítésre került egy 85 méter hosszú csapadék víz elvezető csatorna, mely biztosítja, hogy a víz ne folyjon be a lépcsőházakba. Ugyanakkor megoldódott a tömbbelső közvilágítási problémája is: 6 darab korszerű szolárlámpa került telepítésre. A jövőben ezek növelik a közbiztonságot és megszüntetik a közlekedési veszélyeket, megelőzhetők lesznek az illegális hulladéklerakások. A gépjárművek parkolását pedig gyeprácsos várakozóhelyek teszik könnyebbé.

Deákvár immár egy többmilliós városi forrásból finanszírozott gyalogos átkelőhellyel is gyarapodott. Matkovich Ilona elmondta, hogy az Újhegyi út és Zeke utca gyalogosforgalma már régóta nem volt biztonságos a megnövekedett forgalom miatt. Egy gyalogos átkelőhely létesítése ide már a korábbi önkormányzati ciklusban is igényként merült fel. Az idei városi költségvetés erre biztosította a szükséges pénzkeretet, de már az elmúlt évben megkezdődött a fejlesztés előkészülete a megfelelő közvilágítás biztosításával. A munkálatok során megtörtént a szegélyek lesüllyesztése, a Zeke utcában a rávezető aszfaltos járda kiépítése és a vízelvezető árok elkerítése. De gondoltak a vakok és gyengénlátók biztonságos közlekedésére is, ezért úgynevezett taktilis, felszínből kiemelkedő útburkolati jelek segítik majd a könnyebb átkelésüket – tudtuk meg a polgármestertől.

Feladó: Városháza

EU pályázatok