címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 27. | szombat
Zita napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Gratulálunk a város új diákpolgármestereinek!

Gratulálunk a város új diákpolgármestereinek!

Ma fiataloktól volt hangos a városháza, hiszen két év kihagyás után ismét diákpolgármester választást rendeztek. Már a huszadik alkalom volt ez, amelyet Bíró György és Barátai koordináltak.

A fiatalokat délelőtt Matkovich Ilona polgármester is köszöntötte, aki elmondta: nagy öröm számára, hogy a városháza falain belül zajlik a verseny, mert így mindenki betekintést kaphat a hivatal életébe. Buzdította a diákpolgármestereket arra, hogy mondják el javaslataikat, véleményüket és legyenek aktív vezetői társaiknak.

Idén négy iskola (Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium, Király Endre Technikum és Szakképző Iskola, Madách Imre Gimnázium, Selye János Egészségügyi Technikum) vett részt a versengésben és ketten indítottak polgármester jelöltet. Baranyai Balázs a Boronkay-t, Szilágyi Dávid a Király Endre iskolát képviselte. A megmérettetésben a diákoknak kampányműsort kellett bemutatniuk és kommunikációs versenyen részt venniük.

A kommunikációs verseny eredménye a következő lett: első lett a Madách, második lett a Boronkay, harmadik lett a Selye, negyedik lett a Király Endre csapata.
A diákpolgármester választás történelmében második alkalommal lett holtverseny. Így egy éven keresztül képviseli a fiatalokat Baranyai Balázs és Szilágyi Dávid közösen.

A rendezvény végén Kiss Zsolt alpolgármester értékelte a versenyt. Arról beszélt a fiataloknak, hogy bízik benne, hogy jövőre is találkozhatnak majd. Kérte őket, hogy buzdítsák a többi iskolát is arra, hogy vegyenek részt 2023-ban a programban, hiszen nagy közösségformáló ereje van. Végül pedig köszönetet mondott Bíró Györgynek és Barátainak a szervezésért.

A most megválasztott két diákpolgármester a júniusi testületi ülésen mutatkozhat majd be a grémiumnak és mondhatja el terveit, javaslatait.

Feladó: Városháza

EU pályázatok