címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 28. | csütörtök
Gedeon és Johanna napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Patinás épület illegális használatban

Patinás épület illegális használatban

Szerződése lejárta után sem hajlandó elhagyni az általa korábban is jórészt raktározási célokra használt Káptalan utcai épületet az előző polgármester idejében „kulturális tanácsadóként” tevékenykedő műgyűjtő.

Papp László ahhoz a Káptalan utca 16. szám alatt lévő patinás ingatlanhoz ragaszkodik, amely eddig a váci önkormányzat vagyonkezelésében volt. A műgyűjtő épülethasználati szerződése lejárt. Mivel a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) által „politikai döntésnek” aposztrofált kormánydöntés alapján a város helyett egy zebegényi alapítvány veheti majd át ősszel ingyenes tulajdonba az épületegyüttest, az önkormányzat számára előírt intézkedéseket el kellett (volna) indítania a városvezetésnek. Ez azonban meghiúsult!

Erről önkormányzatunk levélben értesítette az állami vagyonkezelőt. Eszerint „Vác Város Önkormányzat 2021. február 24. napján kelt szerződésében 1 év határozott időre használatba adta Papp László használatba vevő részére közfeladat ellátása céljából az adott ingatlant. A szerződés lejárta után többször felszólításra került a használatba vevő, hogy az ingatlant ürítse ki és adja vissza a vagyonkezelő részére, ez azonban nem történt meg. Az 19/54-8/2022. iktatószámú felszólításban az átadásra megjelölt 2022. május 13. 14 órai időpontban az ingatlan használója nem jelent meg.”

A meghiúsult átadás-átvételről jegyzőkönyv készült, melyet az önkormányzat elküldött az MNV-nek. A levél leszögezi: „Fentiekre tekintettel jelenleg az ingatlan kiürítése és az Önkormányzat részére történő átadás Papp László használó részéről nem történt meg. Mivel az ingatlanba a bejutás meghiúsult, így a közművek tekintetében a fogyasztásmérők leolvasása sem történt meg.”

A város közösségi célokra venné tulajdonba az ingatlant, mely szándékát – kérésre – több alkalommal is jelezte a tulajdonos állam felé. Az említett kormánydöntés után újra lépéseket tett az önkormányzat és a májusi testületi ülésen a tulajdonba vétel, illetve vagyonkezelés folytatása érdekében hétpontos határozatsort fogadott el.

Feladó: Városháza

EU pályázatok