címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 26. | péntek
Ervin napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Felszólítás bocsánatkérésre

Felszólítás bocsánatkérésre

A váci városvezetés megdöbbenve értesült arról, hogy a két kormánypárt helyi elnöke bocsánatkérésre szólította fel a polgármestert. Azt követően, hogy egy helyi polgár valóságot nélkülöző, megalapozatlan vádaskodását kontroll nélkül publikálta egy, korábban már számos pert elvesztő, sorozatos helyreigazításra kötelezett internetes oldal. Egy olyan orgánum, amely bíróság előtt nyilvánította ki, hogy nem tényeket, hanem véleményeket tesz közzé.

Emlékeztetünk rá, hogy a Matkovich Ilonának tulajdonított szavakat az a személy közöltette a Vác Online nevű oldallal, aki jelenleg is érvényes szerződés nélkül foglalja el városunk egyik patinás épületegyüttesét és nem jogkövető polgárként használ jórészt raktározási céllal egy köztulajdont. Arról a Papp Lászlóról van szó, aki az előző polgármester segítségével – annak „kulturális tanácsadójaként” – a szakbizottsági ellenvélemények dacára telepítette be a korzó egy részét a „szoborparkkal”. Az a műgyűjtő állít valótlanságokat a polgármesterről, aki a közvéleménynek korábban azt hazudta, hogy minden szakbizottság támogatta a később közfelháborodást kiváltó Duna-parti szoboregyüttest, miközben egyik sem támogatta.

Most az ő szavait előbb egy internetes oldal, majd helyi pártvezetők kezelték tényként. Anélkül, hogy annak valóságtartalmáról meggyőződtek volna. Ugyanis Papp úr vádaskodásainak éppen annyi alapja van, mint annak, hogy a városvezetés április 3-án bármilyen választást elvesztett volna. A valóság az, hogy a váci képviselő-testületben továbbra is egységben dolgozik a városért, az itt élő emberekért a kétharmados többség, miközben a helyi Fidesz és KDNP vezetésében az elnökök jönnek és mennek.

Éppen ezért a városvezetés felszólítja Papp László műgyűjtőt, valamint Szádoczki Imre, jelenlegi Fidesz és Kriksz István jelenlegi KDNP elnököt, hogy kérjen bocsánatot a váci közélethez méltatlan, arrogáns magatartásáért.

Matkovich Ilona polgármester és az Összefogás frakció ismét megerősíti: a feszültségkeltésre, az emberek politikai alapon történő megkülönböztetésére törekvő személyekkel ellentétben folytatni fogja a konstruktív, közös érdekek mentén való városirányítást, és a városi vagyon megvédését.

Feladó: Városháza

EU pályázatok