címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 28. | csütörtök
Gedeon és Johanna napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Esélyegyenlőségi Nap Vácon

Esélyegyenlőségi Nap Vácon

Kedden délelőtt a Mozgáskorlátozottak Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének (MKMORE) váci székhelyén tartották meg a Fogyatékossággal Élő Emberek Esélyegyenlőségi Napja alkalmából rendezett ünnepséget.

A váci önkormányzat mellett több, Vácon a fogyatékossággal élő emberek érdekében működő szervezet – MKMORE, Cházár András EGYMI, Bölcsődék és Fogyatékosok Intézménye, Fogyatékosok Napközi Otthona, SINOSZ Váci Szervezete, Dunakanyari Látássérültek Egyesülete – közösen megszervezett rendezvényén Drexler Sándor szavalata után Roszik Csaba üdvözölte a résztvevőket. Az egyesületi elnök a munkájukat segítő embereknek, szervezeteknek mondott köszönet mellett bejelentette, hogy az önkormányzat és a különböző nyertes pályázatok segítségével a közeljövőben megújulhat a Rákóczi úti épületegyüttes.

Az önkormányzat nevében Matkovich Ilona biztosította az eddig megszokottak folytatásaként a város további támogatását. A polgármester megemlítette mind a korábban civil szervezet tagjaként, mind az eltelt két és fél esztendőben városvezetőként átélt emlékeit.

Ezt követően a Tabán utcai Fogyatékosok Napközi Otthonát támogató Sorstárs 94 alapítvány „Vásári forgatag” című műsora aratott sikert. Az immár két évtizedes múltra visszatekintő Diadalív Lakóotthon vezetője, Bunna Katalin az ott élők mindennapjait felelevenítő mondatai után oklevelet nyújtott át a Diadalív Lakóotthonba elsőként beköltözőnek. Ezt követően Chikánné Sarodi Judit idézte fel az egyesület megalakulásának és korábbi tevékenységének emlékeit.

Majd Tóth Ildikó - szociális szakember - tartott előadást "alapellátásból szakellátásba" címmel, míg Del Medico Mihály alezredes a segédeszközökkel történő közlekedés kapcsán adott tanácsokat.

Merena Judit szavalata után a jelenlévők Beszkid József énekes műsorát élvezhették, végül kötetlen beszélgetéssel zárult az esélyegyenlőségi nap váci rendezvénye.

Feladó: Városháza

EU pályázatok