címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2022. augusztus 16. | kedd
Ábrahám napja
+17
°
C

Hírek

Keresés

 

Vízosztás, párakapuk, légkondicionált helyiségek

Vízosztás, párakapuk, légkondicionált helyiségek

A hétfőtől érvényben lévő hőségriadó időszakára elkészített előzetes terveknek megfelelően, az önkormányzatoknak kötelező előírások szerinti intézkedések történnek városunkban is.

Ezek végrehajtásáért a Váci Polgármesteri Hivatal Közterület-Felügyelete (KESZ) felelős. Mint vezetőjüktől, Szeri Mihálytól megtudtuk, hétfő reggel óta a tervezett menetrend szerint folyik a közterületek locsolása. Három forgalmas helyen – a Széchenyi utcában, a deákvári KRESZ-parkban (csütörtöktől) és a Március 15. téren - párakapuk adnak hűsölést az arra haladó gyalogosoknak. A Széchenyi utcában az önkormányzat vízosztással próbál segíteni a kánikulában.

Kijelölésre kerültek azok a helyiségek is, melyeket a polgárok ingyen igénybe vehetnek a felfrissülésre. Ezek a következők:
- a templomok közül: Barátok temploma, a főtéri kórházkápolna, deákvári Jézus Szíve templom
- az áruházak közül: TESCO, LIDL, Naszály áruház, továbbá a Széchenyi utcai, a Deákvári főúti és a Radnóti úti CBA üzlet

Az országos III. fokú hőségriadó július 4. (hétfő) éjfélig van érvényben.

Mellékleteinkben a hőség elviselésére jótanácsok, a betegekkel kapcsolatos ellátásra vonatkozó információk és az esetleges hőség általi tünetek felismerésével kapcsolatos tájékoztató olvasható.

Feladó: Városháza