címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

A lakosság segítségét is kérik a fák locsolásában

A lakosság segítségét is kérik a fák locsolásában

Ilyenkor nyáron nem csak mi iszunk több folyadékot, de a növényeknek is szükségük van több vízre. Ezért Jess Kinga a belváros képviselője felhívást intézett a lakókhoz, hogy aki teheti, öntözze meg a közterületen nemrég elültetett több, mint száz facsemetét.

„Áprilisban 106 fát kaptunk egy helyi cég felajánlásaként. Ezt ültették el az önkéntesek és a város szakemberei. Néhány helyszín a teljesség igénye nélkül: Dózsa György út, Liszt Ferenc sétány, Kossuth utca, a Piarista utca, Eszterházy utca és a mélygarázs felszíne. Ezek a fák jól láthatók, karózva és szalagozva vannak. Az erős nyári felmelegedésben a kertekben is intenzívebben locsolunk ebben az időben, és erre van szükség a közterületeken is. Szeretném a lakosságot kérni, kiemelten az idén elültetett facsemeték locsolására. Eddig jól alakult az időjárás, minden héten volt eső, a hőségben azonban pótolni kell a hiányzó nedvességet. Ehhez kérjük a lakosság tevékeny részvételét, hogy sok évig velük legyenek ezek a fák, és jótékony hatásukkal a városi életet kellemesebbé tegyék” – mondta.

Rozmaring Sándor, a Váci Városfejlesztő Kft munkatársa arról beszélt, hogy bár számítanak a lakosságra, kollégáik minden nap locsolják a fákat.

„A közeljövőben az éjszakai műszakban fognak látni locsolóautót, amely folyamatosan locsolja a fákat, de bárki, bármelyik fát meglocsolja, csak jót tesz vele. Úgyhogy köszönöm mindenkinek, aki közreműködik a munkában. Mi ígérjük, hogy ezt a feladatot közösen meg tudjuk oldani, mert a fák érdekében úgy érezzük, hogy ezt meg kell tenni” – mondta.

Feladó: Városháza

EU pályázatok