címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 20. | szombat
Tivadar napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Önkormányzati ingatlanok újultak meg

Önkormányzati ingatlanok újultak meg

A nemrég megújult, de még a végső takarítás előtt álló, a Budapesti főút 73. szám alatti önkormányzati lakásban tartott sajtótájékoztatót Matkovich Ilona polgármester és Inotay Gergely alpolgármester. Mint elhangzott, a városvezetés koncepciója az, hogy a menthetetlennek ítélt lakásokat eladják, az árukból pedig részben felújítanak más ingatlanokat.

„Most egy olyan lakásban vagyunk, amelyiknek a felújítása megtörtént, már csak a takarítása van hátra. Gyönyörűen megcsinálták a Városfejlesztő Kft. munkatársai, külön köszönet nekik. Felújították a tetőt, kifestettek, burkoltak, a fűtésrendszert teljesen korszerűsítették, a nyílászárókat rendbe tették, úgyhogy azt mondhatom, hogy ez egy nagyon magas színvonalú lakássá alakult” – mondta a polgármester a helyszínen.

Három lakásra költöttek 6 millió forintot – ezt emelte ki Inotay Gerely.

„A Kertész utca 3-as számú ingatlanban is a fűtési rendszer korszerűsítésére került sor. A gázkonvektorokat kellett cserélni, villanybojlert cseréltek szintén, a zuhanyzó, a mosdó és a mosogató, a gépészetnek a javítása történt meg. A Kossuth utca 2-ben pedig ugyancsak a fűtés korszerűsítésére került sor, kémény és kazáncsere történt ebben az ingatlanban.”

A három lakás közül kettő kerül piacra, hamarosan meghirdetik őket bérlésre. A Budapesti főúton lévő házrésznek már kijelölt bérlője van, aki hamarosan be is költözhet felújított otthonába.

Feladó: Városháza

EU pályázatok