címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 16. | kedd
Csongor napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Tovább szépült a Béke téri játszótér

Tovább szépült a Béke téri játszótér

Tovább szépült Deákváron a Béke téri játszótér. A már körbekerített park mellett néhány hete focikapukat állítottak a Váci Városfejlesztő Kft munkatársai, valamint a játszóeszközöket és a padokat is újrafestették. Most egy napvitorlával egészült ki, amely a felmelegedéstől védi a fém csúszdát.

"Az utóbbi hetekben több szülő is megkeresett azzal a panasszal, hogy az extrém forró nyári napokon nagyon túlmelegszik a játszótéren található fém csúszda, és ezáltal napközben használhatatlanná és balesetveszélyessé válik. Annak érdekében, hogy a játszótér komfortosabb és biztonságosabb legyen a jövőben, Vác Város Önkormányzatának megrendelésére egy új napvitorla került kihelyezésre a játszóvár fölé, amely árnyékot biztosít a fém csúszdának is, amely ezáltal használhatóvá vált minden napszakban" – mondta a helyszínen Tótváradi-Nagy Bence önkormányzati képviselő.

Nem ez az első deákvári játszótér-fejlesztés idén, tavasszal szintén napvitorla került a KRESZ-park homokozója fölé, körbe lett kerítve a virág utcai játszótér, valamint egy új csúszda került az Újhegyi út - Rigó utca - Sirály utca - Harkály utcai tömbbelsőbe.

Feladó: Városháza

EU pályázatok