címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2023. december 1. | péntek
Elza napja
+17
°
C

Hírek

Keresés

 

TÁJÉKOZTATÓ hatósági bizonyítvány kiadásáról

TÁJÉKOZTATÓ hatósági bizonyítvány kiadásáról

Tisztelt Ügyfelünk!
Tájékoztatom, hogy 2022. szeptember 10-től a jegyzők adnak ki hatósági bizonyítványt a lakás rendeltetési egységek számáról ahhoz, hogy a lakossági fogyasztó jogszerűen vegyen igénybe kedvezménnyel elszámolt földgáz mennyiséget.

A hatósági bizonyítvány kiállításának feltétele, hogy
1. a kérelmezett ingatlan nem minősül társasháznak, lakásszövetkezetnek,
2. a kérelmezett ingatlanon található lakás rendeltetési egységek száma legfeljebb 2-4 db.
Az eljárási idő 8 nap.
A hatósági bizonyítványt a lakossági fogyasztó nyújtja be az egyetemes szolgáltató részére.

„Lakossági fogyasztó: az a felhasználó, aki saját háztartása – egy felhasználási helyet képező egy vagy több lakóépület, lakás, üdülő vagy hétvégi ház, továbbá lakossági célra használt garázs – fogyasztása céljára vásárol földgázt, földgáz vételezésére megkötött szerződés alapján, és az így vásárolt földgázzal nem folytat jövedelemszerzés céljából gazdasági tevékenységet. Ha a lakóépületben a műszakilag megosztott, önálló lakások száma meghaladja az épületben lévő önálló, nem lakás céljára szolgáló helyiségek számát, a lakóépületet, mint felhasználót a közös fogyasztás vonatkozásában úgy kell tekinteni, hogy saját háztartás céljára vételez és a vásárolt földgázzal nem folytat jövedelemszerzés céljából gazdasági tevékenységet.”

Felhívjuk figyelmét arra, hogy ha az egyetemes szolgáltató azt észleli, hogy az ingatlan lakás rendeltetési egységeinek száma nem egyezik meg a hatósági bizonyítványban foglaltakkal, ezt hatósági ellenőrzés lefolytatása érdekében az eljáró hatóság felé jelzi.

A hatósági bizonyítvány iránti kérelemhez a nyomtatvány mellékletünkben, melyet személyesen vagy ügyfélkapun – e-papír szolgáltatáson – keresztül lehet benyújtani. Az adatkezelési tájékoztató és az adatlap szintén mellékletünkben található.

Felmerülő kérdés esetén további felvilágosításért a hivatal Főépítészi Osztályához fordulhat.

Vác, 2022. szeptember 12.

dr. Zsidel Szilvia
jegyző

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentumok:
kerelem_gaz_hatbiz.pdf
adatkezelesi.pdf
adatlapgaz.pdf

EU pályázatok