címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2022. december 7. | szerda
Ambrus napja
+17
°
C

Hírek

Keresés

 

Sportkitüntetésre várják a javaslatokat

Sportkitüntetésre várják a javaslatokat

Vác Város Önkormányzat Képviselő-testülete a városban tartósan végzett kiemelkedő sporttevékenység elismerésére „Vác Város Sportjáért” kitüntető címet alapított.

Vác Város Sportjáért” kitüntető cím
(1) A kitüntetés olyan személyeknek, csapatoknak adományozható, akik az utánpótlás nevelésben, a sportolók versenyre történő felkészítésében, a sportolás megszerettetésében kiemelkedő és példamutató munkát végeznek, illetve Vácon élő és váci sportegyesületben sportolók részére, közoktatási intézményben tevékenykedő edzőknek és sportszakembereknek.
(2) Vác Város Sportjáért kitüntetés azon személyeknek, csapatoknak adományozható:
a) akik Vác városában a testnevelés és sport területén kiváló munkájukkal kimagasló eredményeket értek el.
b) a város jó hírnevét emelő országos, európai, világ- és olimpiai versenyeken I-III helyezést elért sportolók és felkészítésükben közreműködő sportszakemberek elismeréséért.
c) akik a városban a testnevelés és a sport érdekében a testnevelés és sport népszerűsítésével, a lakosság fizikai és erkölcsi állapotának fejlesztéséért, az ifjúság testedzésének és a diáksportnak az eredményességéért, fejlesztéséért hosszú időn keresztül eredményes tevékenységet végeztek.
d) akik a testneveléssel és a sporttal foglalkozó társadalmi szervezetekben, egyesületekben hosszú időn át példamutatóan eredményes és kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

Vác Város Sportjáért kitüntetés adományozását írott formában - 19. § (2) pontjában felsoroltak figyelembevételével Vác Város polgára kezdeményezheti.

A kitüntetés adományozója Vác Város Önkormányzat Képviselő-testülete.

A kitüntetés részeként díszoklevél díszmappában, és bronz plakett díszdobozban kerül átadásra.

A javaslatokat minden év október 30-ig lehet benyújtani az Emberi Kapcsolatok Bizottsága elnökének címezve.
Személyesen: a javaslatok a Polgármesteri Kabinet 108-as irodájában adhatók le a 2600 Vác, Március 15. tér. 11. szám alatt.
E-mail-es formátumban pedig: szerveztitkar@varoshaza.vac.hu címre küldhetők be.

A kitüntető címet decemberben adja át a polgármester.

Vác, 2022. szeptember 30.

Matkovich Ilona Zsuzsanna s.k.
polgármester

Feladó: Városháza