címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 26. | péntek
Ervin napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Az önkormányzat rezsiköltség csökkentési döntései

Az önkormányzat rezsiköltség csökkentési döntései

Mint beszámoltunk róla, a váci képviselő-testület október 19-i ülésén tízpontos intézkedéscsomagot fogadott el annak érdekében, hogy többek között a városüzemeltetést is biztosítsa a téli hónapokra.

Az önkormányzati intézmények tekintetében az energia árak drasztikus emelkedése várható, ezért megvizsgálták annak lehetőségét, hogy miként érhetőek el megtakarítások az egyes intézményi telephelyek bezárásával.

Figyelembe véve azt az alapelvet is, hogy ezáltal az intézményi munkahelyek nem sérülhetnek, és az intézményi dolgozók tovább foglalkoztatása biztosítható A fentiekre figyelemmel indokolt a városi sportcsarnok, a stadion, valamint az uszoda és strand ingatlanainak téli hónapokra történő bezárása, tekintettel arra, hogy ezen ingatlanok jelentős energiafelhasználással rendelkeznek.

Mindezekre tekintettel:
- az uszoda, a sportcsarnok és a stadion épülete november 1-től lesz bezárva. A stadionban a sportpályákat egyelőre használhatják a sportolók;
- a művelődési ház december 18-tól lesz zárva, utána a főtéri épületekben biztosítják a művészeti csoportok foglalkozásait. A Pannónia ház, benne az anyakönyvi hivatal, a házasságkötő terem és a Sajdik kiállítás változatlanul nyitva tart;
- a könyvtár és a levéltár ez év végéig biztosan nyitva tart;
- a Tragor Ignác Múzeum Memento mori kiállítása november 1-től csütörtöktől-vasárnapig l 10-17 óra között látogatható ez év végéig;
- a Váci Dunakanyar Színház csökkentett előadásszámmal, de továbbra is nyitva tart. A januártól esedékes városi rendezvények helyszíne is a színház lesz.

A Polgármesteri Hivatalban december 22-23., valamint 2023. január 2-6. közötti időszakban a személyes ügyfélfogadás szünetel. Az ügyfélfogadást elektronikus úton biztosítják.

Az óvodai szünet az iskolai szünethez igazodik. Nem lesz őszi szünet, a téli szünet január 8-ig tart. A szünet alatt egy óvoda lesz nyitva. A városban a közvilágítás változatlan marad. A díszvilágítást már korábban lekapcsolták, a díszkutak sem működnek már. Advent idején a lámpafüzérekkel ismét feldíszítik a várost – ezek nagyon alacsony fogyasztásúak.

Az NBI-es női kézilabda csapat az Európa Liga harmadik fordulójában a Vácon lejátszandó mérkőzéseit a sportcsarnokban játszhatja, és a Váci Madách Imre Gimnázium is megtarthatja szalagavatóját a sportcsarnokban.

Feladó: Városháza

EU pályázatok