címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 28. | csütörtök
Gedeon és Johanna napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Önkormányzati pénz kell a deákvári posta újranyitásához

Önkormányzati pénz kell a deákvári posta újranyitásához

Csak akkor nyithat ki ismét a deákvári kisposta, ha az önkormányzat részben átvállalja annak üzemeltetési költségét. Erről a Fónagy János gazdasági fejlesztésért felelős államtitkárral lefolytatott tárgyalásokat követően tájékoztatott Matkovich Ilona polgármester.

Mint ismeretes, az állami tulajdonú Magyar Posta Zrt. a kormány által számára is előírt 25%-os energiacsökkentéssel indokolta a többszáz, hazánkban működő posta helyiség – eredetileg „ideiglenesnek” mondott – bezárását.

A deákvári kispostát is érintő központi intézkedés miatt Vác polgármestere több úton is tárgyalásokat kezdeményezett és az érintett körzet önkormányzati képviselői több mint kétezer aláírással tiltakozó petíciót is eljuttattak az illetékesekhez.

Mindezek után pénteken polgármesterünket a Miniszterelnöki Kabinetirodán az államtitkár úr arról tájékoztatta, hogy immár nem csak a rezsicsökkentés áll a bezárások mögött, hanem a megszüntetett postákat érintő állami feladatok költségeinek egy részét szeretné a Magyar Posta Zrt az érintett önkormányzatokkal kifizettetni. Azaz: a váci önkormányzatnak nem csupán a megemelkedett energiaköltséghez kell hozzájárulni, hanem a további működési költséghez is.

Mint Matkovich Ilona elmondta: Fónagy János jelezte számára, hogy azokkal az önkormányzatokkal, amelyek nyitottak az együttműködésre, hamarosan a Magyar Posta vezetői közvetlenül egyeztetnek a jövőről és az újranyitás mikéntjéről, lehetséges időpontjáról.

Az egyelőre nem ismert, hogy a deákvári kisposta újbóli működtetése milyen összegű váci hozzájárulást igényel.

Feladó: Városháza

EU pályázatok