címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2023. október 4. | szerda
Ferenc napja
+17
°
C

Hírek

Keresés

 

Megoldódott az elektronikus hulladék leadása

Megoldódott az elektronikus hulladék leadása

Kedden délelőtt a helyszínen tartott sajtótájékoztatón jelentették be: a Vácon hosszú évek óta nagy lakossági gondot jelentő felhalmozódott elektronikus hulladékok leadási lehetőségét közösen megoldotta az önkormányzat és a szolgáltató.

Mint azt Kiss Zsolt alpolgármester ismertette: hosszas engedélyezési folyamat után sikerült elérni, hogy a Deákvári fasoron található, a DTKH által működtetett Hulladékudvar ezentúl a váci lakosok elektronikus hulladékát is fogadja nyitvatartási időben.

Emlékezetes, hogy a korábbi önkormányzati ciklusokban rendszertelenül, maximum évi egy alkalommal lehetett megszabadulni az ilyen felesleges eszközöktől. Az új városvezetés évi két alkalmat biztosított a leadásra, ám nagy igény volt továbbiakra is. Ez most úgy oldódik meg, hogy a váci lakcímkártyát felmutatók a háztartásokban szokásos mennyiségű, nem veszélyesnek számító elektronikus dolgaikat bevihetik a Hulladékudvarba.
Feigli Ferenc, a DTKH vezetője elmondta: 2023 júliusától a MOL veszi át a teljes hulladékgazdálkodást. A hátralévő időben a cég teljesíti az önkormányzat azon igényét, hogy fogadja a váci polgárok elhasználódott elektronikus eszközeit is. Elmondta azt is, hogy szeretnék, ha az üveghulladékot is a Hulladékudvarban rendszeresített gyűjtőkonténerekbe vinnék az emberek. Megtudtuk, hogy a zöldhulladék házhoz menő zsákos begyűjtése e hónap végéig tart.

A cégigazgató tájékoztatott arról is, hogy a szelektíven gyűjtött lakossági hulladék akkor kerül csak a kommunális szemetet gyűjtő autóba, ha zsákba oda nem való szemét is található. Mivel a szolgáltatói tevékenységbe jelenleg nem tartozik a veszélyes hulladékok begyűjtése, az önkormányzat pályázatot írt ki annak érdekében, hogy még ebben az évben leadhatók legyenek ezek is.

***

A DTkH Nonprofit Kft. szolgáltatási területéhez tartozó települések lakosai számára 2022. február 1. napjától a váci hulladékudvar az alábbi nyitva-tartással üzemel:

hétfő: 8.00 - 12.00
kedd: 14.00 - 18.00
szerda: 08.00 - 12.00
csütörtök: 14.00 - 18.00
péntek: 8.00 - 12.00
szombat: 10.00 - 14.00

Feladó: Városháza

EU pályázatok