címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 4. | hétfő
Kázmér napja

+17
°
C

Hírek

Keresés

 

Politikai hangulatkeltés helyett a váci emberekért

Politikai hangulatkeltés helyett a váci emberekért

Vác város önkormányzata megdöbbenéssel vette tudomásul a váci Fidesz legutóbbi nyilatkozatát, amelyben teljes tájékozatlanságról árulkodnak mind a város, mind pedig az ország ügyeivel kapcsolatban.

Pető Csilla listás képviselő érthetetlennek tartja, hogy Vác miért nem csatlakozott Kaposvár kormánypárti polgármesterének felhívásához. Szita Károly a Magyarországnak adható uniós források felszabadításával kapcsolatban kereste meg az Európai Bizottság elnökét.

A Fidesz úgy tűnik, hogy – a hónapok óta zajló brüsszeli tárgyalásai ellenére – sincs tisztában azzal sem, hogy az Európai Unió nem Vác városának működése miatt, hanem a kormányzati döntések és a Fidesz-KDNP által kialakított jogrendszer ügyében tartja vissza a forrásokat. Az uniós pénzek tehát Pető Csilláék miatt nem érkeznek Magyarországra. Erre viszont Vác vezetésének nincs ráhatása. Az Európai Unió a magyar kormány, nem pedig a váci önkormányzat miatt tart vissza ezermilliárdokat.

A váci városvezetés politikai hangulatkeltés helyett továbbra is a helyi ügyek képviseletét látja el. Ezért ajánlott fel anyagi segítséget a kormány döntése nyomán bezáratott deákvári kisposta ügyében. A rezsicsökkentés eltörlése és a környező országokhoz – így a háború sújtotta Ukrajnához képest is – elszálló élelmiszerárak miatt pedig számos támogatást nyújt a lakosságnak.

Feladó: Városháza

EU pályázatok