címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2023. október 4. | szerda
Ferenc napja
+17
°
C

Hírek

Keresés

 

Már nem zötyög a Fürj utca

Már nem zötyög a Fürj utca

Az útpálya burkolata az évek során jelentős mértékben megrepedezett a Fürj utcában, Deákváron. A múlt héten elkezdett felújítási munkának köszönhetően, teljes szélességben új aszfaltot kapott az útfelület. Szerdán a helyszínen beszélt Matkovich Ilona polgármester és Rozmaring Sándor, a körzet önkormányzati képviselője a beruházásról.

„Mi még nem álltunk le az útfelújításokkal” – mondta a városvezető utalva ezzel az Alsó-Törökhegyi út és a Gyöngyike utca burkolására. „A Fürj utca aszfaltozási munkálatait, ma délután befejezik. A lakók folyton kérték a felújítást, ezért úgy döntöttünk, - mivel valóban nagyon nagy itt az átmenő forgalom, és valóban kátyús az út -, hogy ezt a munkát még betesszük az ez évi programunkba” – mondta.

„Az utóbbi évek egyik legnagyobb költségvetésű deákvári beruházását hajtotta végre itt az önkormányzat” – vette át a szót a körzet képviselője. Rozmaring Sándor elmondta még: a Fürj utcának közel 400 méteres szakaszát sikerült újra leaszfaltozni.

„Biztonságosabb lesz a közlekedés, és nem utolsó sorban pedig az autóknak a műszaki állapota sem fog romlani a rengeteg kátyú miatt. Úgyhogy szeretném megköszönni a polgármester asszonynak és a képviselőtársaknak a támogatását, a beruházás lebonyolításában.”

A Fürj utca felújításának összege 25 millió 688 ezer forint volt, melyet teljes egészében az önkormányzat biztosított.

Feladó: Városháza

EU pályázatok