címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 28. | csütörtök
Gedeon és Johanna napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Az egyházi vezetőket fogadta a polgármester

Az egyházi vezetőket fogadta a polgármester

A koronavírus járvány miatt két év kihagyás után ismét fogadta a váci egyházak vezetőit Matkovich Ilona polgármester. A kötetlen beszélgetés keretében számos fontos, a várost és lakóit érintő téma szóba került. A városvezető ismertette a rezsiválság miatti intézkedéseket, valamint az önkormányzat által nyújtott támogatásokról is szót ejtett.

A folytatásban Matkovich Ilona köszönetet mondott az egyházak munkájáért, az együttműködésért, amellyel támogatják a városban folyó munkát, a programokat. Szó esett az evangélikus egyház által felkarolt finn-magyar barátságról, a katolikus egyház nyújtotta segítségről, a Mária Terézia program kapcsán.

„Örömmel vettük, hogy két egyházi fenntartású szociális intézmény is megnyitja novemberben kapuit: a Baptista Tevékeny Szeretetmisszió a Galecsek utcában és a szociális gondozóvá átalakuló Karitász-adománybolt a Hattyú utcában” – mondta a polgármester.

A megbeszélésen részt vettek: Molnár Zsolt plébános-esperes - Váci Római Katolikus Egyházmegyei Hatóság - Detre János lelkész - Evangélikus Egyházközség, Meláth Attila lelkész - Baptista Gyülekezet, Balázs András lelkész - Vác Alsóvárosi Plébánia, Dr. Borsi Attila lelkész - Vác Felsővárosi Református Egyházközség, Bezák Tamás plébános - Vác Deákvár Plébánia, Biegun Szaniszló káplán - Vác Deákvár plébánia.

Feladó: Városháza

EU pályázatok