címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 25. | csütörtök
Márk napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Hazudott a Vác Online, de nem hajtja végre a törvényszék ítéletét

Hazudott a Vác Online, de nem hajtja végre a törvényszék ítéletét

A Váci Járásbíróság a helyreigazítási kötelezettség elmulasztása miatt pénzbüntetésre ítélte a Fidesz-KDNP-hez köthető Vác Online nevű oldalt idén tavasszal, mert nem volt hajlandó végrehajtani egy jogerős bírósági ítéletet. Az oldal akkor azzal vádolta a váci önkormányzatot, hogy a színházigazgató kinevezésével kapcsolatban törvényt sértett, azonban ezt a bíróságon semmilyen módon nem tudták bizonyítani, állításuk valótlannak bizonyult.

Ismét megbírságolták a fideszes propagandaoldalt

A Váci Járásbíróság egy friss végzésében ismét megbírságolta a hazugságokat közlő oldal kiadóját, mert nem hajlandó a Fővárosi Ítélőtábla ítéletét végrehajtani. A másodfokon eljárt bíróság arra kötelezte a Vác Online-t, hogy Vác alpolgármesteréről, Ferjancsics Lászlóról terjesztett hazugságairól helyreigazításban adjon számot. Az oldal ezt sem teljesítette, mint ahogy a megítélt perköltséget sem fizette meg. Az alpolgármester végrehajtásokat indított, melyek közül az egyikben már többszázezer forintot inkasszóztak az adós számlájáról. A másik eljárás még tart, ez szintén jelentős költségbe fog kerülni a hazug oldalnak, csak a befizetendő bírságuk több tízezer forint.

***

Rendszeresen rágalmazzák Vácot

Az oldal a vesztett pereknél gyakrabban közöl valótlanságokat, félinformációkon alapuló tévedéseket. A város önkormányzatának lejáratását is végző portál főszerkesztője az a nagymarosi Hujbert István, akinek köreihez kormánypárti döntések nyomán több tízmillió millió forint közpénz érkezett. Az oldalt kiadó kft. ügyvezetője és tulajdonosa Szabó Csaba, a Fidelitas váci vezetője.

A portál több pert is vesztett már – elsőfokon és jogerősen. Ezek hatására is helyreigazítást közölt alpolgármesterrel, bizottsági elnökkel, színházigazgatóval, bizottsági taggal, ügyvéddel, felügyelőbizottsági taggal, és az önkormányzattal kapcsolatos több hazug állításai miatt is.

Feladó: Városháza

EU pályázatok