címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 20. | szombat
Tivadar napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Komoly gondok a stadion székház felújítása körül

Komoly gondok a stadion székház felújítása körül

Nem csupán az elmaradt fociakadémiás beruházás és a városi stadion felújítása vet fel komoly felelősségi kérdést a Vác Városi Labdarúgó SE (VVLSE) elmúlt években végzett beruházásai kapcsán, hanem a stadionban lévő székházon végzett munkák minősége is.

Mint ismert, a váci önkormányzat a volt deákvári laktanyába tervezett fociakadémia megvalósításához (2 pálya megépítéséhez) 73 millió, a stadion rekonstrukcióhoz 180 millió forint TAO-önrészt biztosított a váci emberek közpénzéből még az előző városvezetés idejében. Az előbbi kapcsán szinte semmit, a stadionban pedig minimális szinten végeztek munkát. A minden bajnokságból visszalépő Vác FC-t tulajdonló VVLSE máig nem számolt el megnyugtatóan a kapott támogatással.

Ezen felül tisztán VVLSE-projektként (szintén TAO-forrásból) sor került a városi tulajdonban lévő stadion székházának felújítására is. Mely befejezéséig – szintén az előző önkormányzati ciklusban – kizárólagos használatra kapta meg a létesítményt a fociklub. A munkák után egyre több probléma mutatkozik az épület állagában.

Rengeteg panasz érkezik az önkormányzathoz is a létesítményben gyakorló és meccseket játszó fiatal focisták szüleitől az áldatlan állapotok miatt. Miután a klubvezetés a város által még műszakilag át nem vett munkálatok után az üzemeltető Váci Sport Nonprofit Kft-től várná a gondok megszüntetését, a városi cég az ehhez szükséges átadás-átvételi eljáráshoz több alkalommal kérte a kivitelező megnevezését, elérhetőségét, továbbá a teljes „megvalósulási dokumentációt”. Ezeket a mai napig nem kapta meg.

A problémák ugyanis a szakemberek szerint a felújítás nem megfelelő minőségű elvégzése miatt vannak. Ezek kijavítása mindaddig nem a tulajdonos kompetenciája, míg az egyesület nem biztosítja a tulajdonos általi műszaki átvételhez szükséges – előbb felsorolt – feltételeket.

Feladó: Városháza

EU pályázatok