címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2023. január 31. | kedd
Marcella napja
+17
°
C

Hírek

Keresés

 

Érdekes újdonságokkal frissült a Levéltár honlapja

Érdekes újdonságokkal frissült a Levéltár honlapja

Új, minden bizonnyal élénk érdeklődést kiváltó, látványos szolgáltatással bővült Vác Város Levéltárának megújuló weboldala. Városi térképek segítségével izgalmas időutazáson vehet részt a váci múltra kíváncsi érdeklődő.

Pénteken a „Nyitott levéltárak 2022” program keretében tartották meg a fejlesztés nyilvános sajtóbemutatóját. Dr. Horváth M. Ferenc igazgató(képünkön) bevezető szavai után a Mindszenti-Varga Endre az építészkamara helyi vezetője, Szilágyi András szoftverfejlesztő és Hujbert Áron geográfus által alkotott csoport ismertette az új élményeket nyújtó weboldal – TERKEPEK – „titkait”.

A honlapra látogatók ugyanazt az utcát, házat, környéket egyfajta virtuális múltbéli sétával járhatják körbe a kamarai és levéltári forrásból finanszírozott, mindössze egymilliós költséggel kialakított felület tartalmát. A fejlesztők biztosak abban, hogy a hazánkban még ritka lehetőség nem csak a történészek, kutatók, építészek számára szolgál majd új kutatási megközelítéssel, hanem a város lakóinak érdeklődésére is számot tart.

A nagy érdeklődéssel kísért bemutató zenei aláfestéseként közreműködött Farkas Virág „Zazie”.

Feladó: Városháza