címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. február 23. | péntek
Alfréd napja

+17
°
C

Hírek

Keresés

 

Kiváló diákokat, sportolókat és szakembereket díjaztak

Kiváló diákokat, sportolókat és szakembereket díjaztak

Ismét díjátadó gála résztvevőivel népesült be a művelődési központ színházterme: csütörtökön városunk kiváló diákjai mellett jutalmazták a diákolimpiákon érmes váci fiatalokat. Az idei Vác Város Sportjáért kitüntetést Ottó Katalin és Szemán László érdemelte ki.

Az önkormányzat, valamint a Váci Lakóterületi SE vezetőinek – Pálinkásné Branizsa Szilvia elnök és Branizsa Györgyi elnökhelyettes – szervezésében lebonyolított rendezvényen a Himnusz közös eléneklése után Inotay Gergely mondott köszöntő beszédet.

Az alpolgármester Petőfi Sándor a fiatalság és a sport lendületét leíró versrészletét idézve említette meg, hogy bizony kicsit irigykedve, de nagy elismeréssel tekint a városvezetés azokra, akik Vác tekintélyét emelve érnek el például a tanulás és a sport területén kiváló eredményeket. Inotay Gergely köszönő és gratuláló beszédét John Ruskin angol író üzenetével zárta: „Fáradozásunk legnagyobb jutalma nem az, amit kapunk érte, hanem amivé válunk általa.”

Kiemelkedő tanulmányi eredményéért „Vác Város Kiváló Diákja” elismerést vehetett át: Lőrik Veronika, Horka Lilla, Kósa Blanka, Cserni Milán Márk, Monostori Botond, Varga Donát József, Gyarmati Pál, Andrényi Cintia, Kádár Zsófia, Zsidai Zsófia, Agod Solt, Vigh Viktória, Munkácsi Réka, Varga Zsófia, Tóth Virág Mónika, Váradi Klára, Kiss Nikoletta, Horváth Lili Dominika és Bartalis Borbála.

Ebben az esztendőben két kiváló sportszakember érdemelte ki a „Vác Város Sportjáért” kitüntetést.
Ottó Katalin játékosként tagja volt az először élvonalba jutott váci felnőtt női kézilabda csapatnak. Jelenleg testnevelő és edző városunkban. Az ő irányításával nyert 2014-ben országos bajnoki címet a váci ifjúsági együttes. Több alkalommal igen eredményesen vette át az NB I-es felnőtt csapat vezetőedzői feladatait. A legutóbbi bajnokságban vezetésével jóval az elvárások felett, bajnoki 4. helyezéshez segítette a Váci NKSE-t.

Szemán László a Váci Karakán Kajak-Kenu SE edzője. Tanítványai közül idén ketten is (Szemán Linett és Zagyvai Borka) világbajnoki ezüstérmet szereztek a szegedi versenyen. (Az edző távollétében két tanítványa vette át a díjat.)

A különböző korosztályok számára kiírt diákolimpiai versenyeken ebben az évben is nagyon sok váci iskolában tanuló sporttehetség ért el dobogós helyezést. Őket, valamint felkészítő testnevelőiket és edzőiket szintén megjutalmazta az önkormányzat. A Váci Lakóterületi SE szervezésében idén is több, mint kétszáz versenyző és sportszakember részesült elismerésben. (A névsor mellékleteinkben található.)

A díjakat, jutalmakat Kiss Zsolt és Inotay Gergely alpolgármester, továbbá Fehér Zsolt szakbizottsági elnök adta át.

A 24. alkalommal megrendezett ünnepségen közreműködtek a Puente Sportegyesület és a Parlando Színház Kulturális Egyesület tagjai.

EU pályázatok