címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 28. | csütörtök
Gedeon és Johanna napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Két hónapja vették el a váciak közösségi ingatlanát

Két hónapja vették el a váciak közösségi ingatlanát

Éppen két hónapja került ingyenesen magánkézbe a korábban különböző közösségi célokat (könyvtár, kiállítóterem) szolgáló városi épület, a Káptalan utca 16. alatti ingatlan.

Az önkormányzat ugyan mindent megtett annak érdekében, hogy az áprilisi választások időszakában hozott kormányrendelet nem léphessen életbe, a Váchoz semmilyen módon nem kötődő zebegényi Dunakanyari Védegylet birtokába adták az épületet.

***

November 21-én már hivatalosan is ingyenesen átkerült az ingatlan tulajdonjoga a Váchoz semmilyen módon nem kötődő a zebegényi Dunakanyar Védegylet Alapítványhoz, amely azóta sem jelezte, hogy a közműszámlákat átvállalja. Ezeket még mindig az önkormányzat viseli.

Novemberben – már fél évvel a városi vagyonkezelés megszűntét követően – mintegy 700.000 Ft-os gázszámlát kapott a váci Tragor Ignác Múzeum az földgáz szolgáltatójától, az MVM Zrt-től, legutóbb pedig fizetési felszólítást, melyben igen jelentős, napi 40 eurós késedelmi kötbér megfizetésének kötelezettségét jelezte a szolgáltató.

(Képünk az október 7-i tiltakozó demonstráción készült.)

Feladó: Városháza

EU pályázatok