címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 14. | vasárnap
Tibor napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Vác tízmilliókkal támogatja a deákvári posta működését

Vác tízmilliókkal támogatja a deákvári posta működését

Szerda reggel rendkívüli testületi ülésen döntés született arról, hogy a váci önkormányzat költségvetéséből biztosítják a deákvári kisposta működéséhez szükséges évi 42 millió forintot. Az újra nyitáshoz szükséges határozatot 11 képviselő támogatta, Pető Csilla nem szavazta meg, Csereklye Károly és Manninger Péter nem volt jelen, illetve Pető Tibor a szavazáson már nem vett részt.

Az előzményekről annyit: az eredetileg rezsicsökkentési indokkal (november 12-től) bezárt posta helyiség januári újra nyitásához az állami tulajdonban lévő és állami feladatot ellátó Magyar Posta Zrt. a számításai szerint az üzemeltetéshez szükséges költség felét a váci önkormányzattól igényelte. Így nem csak a rezsikiadásnak, hanem a dolgozók bérének és minden más, a működést biztosító költségnek a felét kell a váciak pénzéből állni. Tehát kiderült: szó sincs rezsispórolásról, a kormánydöntéseket végrehajtó cég végleges bezárási céllal hozta meg döntését.

A határozat szerint a váci önkormányzat egy 18 hónapos szerződés szerint – negyedévenkénti átutalással – járul hozzá ahhoz, hogy az állami cég ellássa kötelező feladatát, úgy, hogy a bevételekből a város nem részesül.

Ugyanakkor a képviselő-testület határozatban fejezte ki tiltakozását minden olyan, a Fidesz-KDNP kormány által hozott intézkedés/döntés ellen, amely a magyar emberek terheit tovább növeli, valamint a befizetett közterhek dacára az állami feladatokat – vagy azok finanszírozását – a települési önkormányzatokra hárítja. Az Összefogás frakció képviselőin kívül ezt egy kormánypárti képviselő is támogatta.

Feladó: Városháza

EU pályázatok