címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 27. | szombat
Zita napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Eltávolítják a Munkácsy park elhalt fáit

Eltávolítják a Munkácsy park elhalt fáit

Városunk belterületi területeinek leggazdagabb fenyőállománya a Munkácsy parkban található. Ezekben a napokban ezen fák közül a teljesen kiszáradt, élő zöldhajtás nélküli egyedeket az egészséges faállomány továbbfertőzésének megállítása végett kivágják.

Az előzetes felmérés szerint 24 darab olyan fa található a területen, amely – a sűrű telepítés, illetve a korábbi évek elhanyagolása miatt – már nem menthetők meg. Nem csupán elhalásuk, hanem a jelenlegi állapotuk (száraz csúcsok, a törzsek visszakorhadása) miatt is komoly veszélyt jelenthetnek a parkot nagyszámban látogatókra.

„A kivágással, továbbá a betervezett növényvédelmi kezelések hatására lehetőséget kap a nagy számban jelenlévő, élő fenyő, a nagyobb, tágasabb élettérből adódó immár zavartalan növekedéshez. A következő évtől kezdve ezt a fenyőállományt is szükséges lesz bevonni a növényvédelmi munkák sorába.” – adott tájékoztatást a Munkácsy parkban folyó munkálatokról Dedinszky Gyula, a Váci Városfejlesztő Kft. Zöldterület fenntartási részlegvezetője.

Feladó: Városháza

EU pályázatok