címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 28. | csütörtök
Gedeon és Johanna napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Deákvári képviselők: sikeres időszak van a városrész mögött

Deákvári képviselők: sikeres időszak van a városrész mögött

Mint ahogyan az azt megelőző két évben, a tavalyi esztendőben is látványos fejlesztések, felújítások jellemezték Deákvárt – így értékeltek csütörtöki sajtótájékoztatójukon az Összefogás frakció 2019-ben e városrészben megválasztott önkormányzati képviselői.

A Deákvár jellemzően kisvárosias körzetében élőket képviselő Tótváradi-Nagy Bence bevezetőjében emlékeztetett arra, hogy a megelőző két önkormányzati ciklus egyik fő vesztese Deákvár volt, mert a folyamatosan növekvő lakosságszám ellenére sem kapott az akkori városvezetés részéről kellő figyelmet ez a településrész, és rendre kimaradt a fontosabb városi fejlesztésekből. Két frakciótársával egyetemben ezen a szemléleten változtattak az eltelt három évben.

A 8. számú választókörzet képviselője ezt követően sorolta azokat a külterületi utakat, melyek új burkolatot kaptak. De az itt élők örömére több játszótér felújítása jelentett eszközgyarapodást, komfortnövelő eredményt. Az utóbbi másfél évtized legnagyobb járdaépítése készült el a Landerer utcában. „Deákváron a kisgyermekes családok száma napról napra nő, ezért is tartjuk kiemelten fontosnak az óvodai szolgáltatások színvonalának növelését. Az utóbbi időszakban sikerült növelni az óvodai férőhelyeket Deákváron, valamint valamennyi Deákvári óvoda új játszóeszközökkel is gazdagodott” – mondta a képviselő.

Molnár Nándor Deákvár 9. számú, jórészt lakótelepi körzetének képviselője örömét fejezte ki, hogy igen széleskörű fejlesztésekről és karbantartási munkákról tud ezúttal is beszámolni. Kiemelte, hogy ezekben nagy segítséget nyújtottak az itt élő lakosok is. Látványos példaként említette a felújítások közül a kandeláberek újrafestését, amely munka aztán más városrészekben is megtörtént és érintésvédelem szempontjából is hasznos volt. De a köztéri padok cseréje, helyreállítása is a korábban elmaradt karbantartási munkákat pótolta.

Elindult az M2-es fejlesztése a déli és az északi csomópont között. Tervezés alatt áll a Gombási útnak és az M2-es útnak a közvetlen csatlakozása. „Azok a régi restanciáim, amik a Garam utca, Vág utca, illetve a Kárász utca, Tölgyfa utca problémáira vonatkoznak, nincsenek elfeledve. Ezek nem igényelnek jelentős fejlesztési forrást, szinte egészen biztosan sor kerül ezeknek a problémáknak a megoldására is” – tekintett előre értékelése zárásaként a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság elnöke.

Rozmaring Sándor, a nagy területet magában foglaló 10. számú választókörzet képviselője áttekintését azzal kezdte, hogy körzetében időarányosan teljesültek a lakók által is szorgalmazott fejlesztések. Az elmúlt évben kiemelt figyelmet kaptak az infrastruktúra fejlesztések, a közterületek és parkok karbantartása, az önkormányzati intézmények eszközfejlesztése, valamint a környezetvédelem. Elkészült az elmúlt évek legnagyobb deákvári beruházása a 400 méter hosszú Fürj utca aszfalt cseréje. A Sejcei út újabb 100 m-es szakasza kapott aszfalt burkolatot, 600 tonna DDC Kft. bányi kő felhasználásával 13 külterületi dűlő és földút vált járhatóbbá. Balesetveszélyes járdaszakasz, vízelvezető árkok rendbetétele mellett közvilágítási problémákat sikerült orvosolni.
„És nem feledkeztünk meg a környezetvédelemről sem. A városi faültetés-akciók keretében 30 darab facsemete került a választókerületben elültetésre az ott lakók segítségével” – mondta a képviselő.

Aki összegzésként annak a reményének adott hangot, hogy a választók is érzékelik: a három deákvári képviselő összehangolt munkájának eredményeként a városrész a hozzátartozó külterületekkel egyetemben megkapja végre azt a figyelmet, amit megérdemel. Ennek szép eredménye volt a kisposta újranyitásának elérése. Az ehhez nyújtott segítségért és a sorolt eredményekhez nyújtott lakossági támogatásért ezúton is köszönetüket fejezték ki a deákvári képviselők.

Feladó: Városháza

EU pályázatok