címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 23. | kedd
Béla napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Újabb helyreigazítást kénytelen közölni a fideszes média a hazugságok miatt

Újabb helyreigazítást kénytelen közölni a fideszes média a hazugságok miatt

Rövid időn belül már a második helyreigazítást kénytelen közölni a fideszes média ingatlanokkal kapcsolatos valótlan állításai miatt. A Fidesz és ifjúsági szervezetének elnöke „ingatlanügynökséget” emlegetve előszeretettel próbálja a város vezetését olyan színben feltűntetni, mintha a rájuk bízott közvagyont nem a legnagyobb körültekintéssel kezelnék.

Most a kormánypárti Hír TV Híradója volt kénytelen helyreigazítást közölni, miután egy váci telek adásvételét abban a hamis színben tüntette fel, hogy a polgármester rokona az önkormányzattól vásárolt telket. Az érintett Kőhíd utcai telket a város azonban 2007-ben, a jelenlegi vezetés megválasztása előtt 12 évvel értékesítette egy magánszemélynek.

Az építkezés kapcsán további hazugság is elhangzott (Szádoczki Imre váci Fidesz elnök szájából), ennek cáfolatát a Szabó Csaba tulajdonában lévő Vác Online oldalnak kellett helyreigazításban közzétenni.

Vác Város Önkormányzata továbbra is elkötelezett az önkormányzati tulajdonban álló ingatlanok megfelelő hasznosítása mellett. Ezt bizonyítja az is, hogy a városi ingatlanok értéke több száz millióval nőtt 2019-hez képest.

Pedig a három éve megválasztott civil városvezetés botrányos állapotban vette át a Fidesz-KDNP-s önkormányzattól a város százmilliós adósságállománnyal terhelt ingatlanvagyonát. Az ingatlanok harmada rendkívül rossz állapotban volt. Arról egy hangfelvételen beszéltek a korábbi kormánypárti városatyák, hogy az ingatlanok egy részét kéjlakként is használták.

Ha Szádoczki Imre Fidesz-elnök és Szabó Csaba Fidelitas-elnök, Vác Online-tulajdonos valóban a váciak érdekét képviselné, akkor álhírek terjesztése helyett rendet tennének saját politikai közösségükben, amely a korábban rábízott városi vagyont nem Vác, hanem saját érdeke mentén hasznosította.

Feladó: Városháza

EU pályázatok