címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Most sem kapott központi támogatást Vác útfelújításra

Most sem kapott központi támogatást Vác útfelújításra

Elutasította a kormány a Deákvári főtér felújítására beadott váci pályázatot. A város 80 millió forintból szerette volna a hepehupás utat újraszfaltozni, de erre sem kapott központi támogatást.

A döntés jól illeszkedik a korábbi útpályázatok sorába, hiszen a Rádi úttal és a Budapesti főúttal kapcsolatos pályázatot sem támogatta a kormány. Két utóbbi útnak, évtized óta kátyús részét végül saját forrásból újíttatta fel a város.

Vác vezetése elkötelezett aziránt, hogy a felelős gazdálkodás következtében, a megszorítások és az alkalmatlan kormányzati válságkezelés ellenére is olyan projektekre fordítsa a városnál maradt adóforintokat, amely a helyiek életét megkönnyíti. Épp ezért újult meg az elmúlt években számos útszakasz mellett több szociális intézmény, a városi uszoda, bölcsőde és óvoda, valamint több tucat játszótéri eszköz került beszerzésre vagy felújításra, és rendbe tették az évtizedek óta elhanyagolt Szent István teret.

A kormányzat számos, a várost megszorításként érő döntést hozott az utóbbi időben. Nemrég derült ki például, hogy Vác a tavalyinál 350 millióval többet kénytelen szolidaritási hozzájárulási adóként befizetni 2023-ban.

Feladó: Városháza

EU pályázatok