címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2023. február 9. | csütörtök
Abigél és Alex napja
+17
°
C

Hírek

Keresés

 

Februártól új néven két szociális intézmény

Februártól új néven két szociális intézmény

Mint beszámoltunk róla, a váci képviselő-testület decemberben elfogadta azt az átszervezési elképzelést, mely szerint a Bölcsődék és Fogyatékosok Intézményének szervezetei két szociális intézményhez kerülnek. A döntés az érintett intézményeknél átnevezéssel is járt.

A decemberi határozat alapján a Bölcsődék és Fogyatékosok Intézménye költségvetési szervet 2023. január 31. napjával a törvény szerint szabályozott módon – beolvadásos különválás – jogutódlással megszüntették. Két jogutód szervezetként 2023. február 1-től létrejön a Dr. Kenéz Zoltán Egyesített Szociális Intézmény, illetve a Váci Humán Szolgáltató Központ.
Az Emberi Kapcsolatok Bizottságának januári ülésén átruházott hatáskörben elfogadták e két intézmény szakmai programját, továbbá szervezeti és működési szabályzatát.

Ezek szerint a Dr. Kenéz Zoltán Egyesített Szociális Intézmény szakmai egységei a következő feladatokat látják el Szabados-Slezák Brigitta igazgató irányításával:

3 telephelyen időskorúak, 1 telephelyen a demenciával élő idősek tartós bentlakásos ellátása összesen 118 idős ellátása;
1 telephelyen 10 fő részére időskorúak átmeneti ellátása;
2 idősek klubja, két intézményben összesen 60 férőhellyel;
szociális étkezés az idősek klubjait látogatók számára;
házi segítségnyújtás 60 fő, Vác város területén, a saját otthonaikban élő rászoruló idősek részére;
fogyatékossággal élők nappali ellátása, külön telephelyen a tanköteleskorú és a felnőtt akadályozottsággal élő gondozottak részére.


A Váci Család- és Gyermekjóléti Központ jogutódjaként létrejön a Váci Humán Szolgáltató Központ, melynek Járja Andrea vezetésével részét képezik a következő szakmai egységek:
családsegítő szolgálat;
család- és gyermekjóléti központ;
szociális étkeztetés;
hajléktalanok átmeneti szállása, nappali melegedője és éjjeli menedékhelye;
utcai szociális munka;
területi védőnői szolgálat;
iskola- és ifjúságegészségügyi szolgálat;
bölcsődei ellátás.

Feladó: Városháza