címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 24. | szerda
György napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

A választókerületi fejlesztési pénzek töredéke Vácnak

A választókerületi fejlesztési pénzek töredéke Vácnak

Pest megye 4. számú országgyűlési egyéni választókerületének – amelyhez Vác is tartozik – képviselője nyilvánosságra hozta az állami pénzekből finanszírozott helyi fejlesztéseket. Rétvári Bence összegzése alapján városunk továbbra is háttérbe szorul a központi támogatásoknál.

A kimutatás szerint választókörzetében 10 milliárdos segítséget kaptak fejlesztésre a települések. Az összegyűjtött célok közül Vác csupán az egyikben szerepel: energiahatékonyságot növelő fejlesztésekre kap forrást. (Sajnos, a képviselő úr adata erről nem jó: nem 239, hanem csak közel 231 millióról van szó.)

Az érintett lakosságszámot tekintve is mellbevágó a támogatások felosztása. A választókerületben mintegy 94,5 ezer polgár él, közülük több, mint 35 ezren Vácon, a körzet 37,9%-a. Ennek ellenére a fejlesztési pénzek csupán 2,3%-a jut Vácnak. Közel 38 százaléknyi embernek 2,3 százaléknyi pénzbeli segítség!

Városunk egyetlen fillérre sem számíthat például útfelújításra, turisztikai fejlesztésre, helyi gazdaságfejlesztésre. Vác továbbra sem jut hozzá a több, mint fél évtizede megítélt 4 milliárdos állami forráshoz. És „persze” egyetlen fillér sem jutott központi forrásból a váci utak felújítására, nem kezdődött el a szakrendelő fejlesztése

Feladó: Városháza

EU pályázatok