címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 23. | kedd
Béla napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Szülői focifórum a Városházán

Szülői focifórum a Városházán

Február 6-ra a váci labdarúgó utánpótlásban érintett szülőket invitálta egy tájékoztató összejövetelre a városvezetés. A fórum talán legbiztatóbb információját Matkovich Ilona adta: ígérete szerint minden, a korábbi megvalósulatlan beruházások nyomán visszaperelt forintból a váci foci utánpótlás helyzetén kíván javítani az önkormányzat.

A mostani fórum célja az volt, hogy a Vác VLSE (VVLSE) utánpótlásképzésében résztvevő fiatalok szülei elsőkézből kapjanak információkat az önkormányzat azon intézkedéseiről, melyek érintik a sportág helyi történéseit. A mintegy nyolcvanfős, a tehetséges gyermeke jövőjéért aggódó anyukák és apukák részvételével lezajlott közel kétórás beszélgetés konstruktív légkörű volt.

Bevezetőjében Matkovich Ilona felidézte, miként jutott bírósági szakaszba annak a több mint negyedmilliárd forintnak a visszakövetelése, melyet még az előző önkormányzati ciklusban hitelfelvételből biztosított a város a foci egyesületnek infrastrukturális fejlesztésre. Mint tudjuk, ezeknek minimális töredéke hasznosult csak, az előző klubvezetés pedig nem tudott elszámolni a pénzzel.

De a polgármester azt is tisztázta a szülők számára, hogy – ellentétben a korábban őket félretájékoztató személyek „információival” – nem az önkormányzat akaratából, hanem a klubelnökség körül kialakult állapotok miatt nem lehetett a lejáró pályahasználati szerződést meghosszabbítani. Ez azóta megoldódott, a gyerekek ismét használhatják a városi tulajdonban lévő pályákat.

Több szülőnek új információ volt az is, hogy a stadion üzemeltetési költségei kizárólag az önkormányzatot terhelik, és – bár az öltözőépületet a VVLSE újíttatta fel – az erősen kifogásolható minőség és a dokumentumok hiánya miatt azt a tulajdonos város a mai napig nem tudta műszakilag átvenni.

A szülők kérdéseinek fókuszában természetesen a problémák által okozott bizonytalan jövő állt. Többen kérdeztek rá, hogy miből biztosítható a zavartalan egyesületi működés, miben tud ebben a helyzetben az önkormányzat segíteni. A hozzászólások nyomán megerősödött: a klub korábbi vezetésének nagyon sok magyarázni valója lenne működése kapcsán.

Iványi Károly, az egyesület pár napja megválasztott új elnöke is arról beszélt, hogy elődei olyan körülményeket hagytak maguk után, melyeknek nemhogy megoldása, hanem felmérése is kemény munkát igényel. Ő és a felügyelő bizottság elnöke, Lebán Tibor is köszönetet mondott szülőknek, egyben mindketten türelmet és együttműködést kértek. Ugyanis a klubvezetés, az önkormányzat és a szülő célja közös: a focista palánták sportolási lehetőségeinek javítása.

Feladó: Városháza

EU pályázatok