címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 24. | szerda
György napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

A Vám utcai óvoda is folyamatosan fejlődik

A Vám utcai óvoda is folyamatosan fejlődik

Az elmúlt pár évben folyamatosan fejlődő és megújuló Vám utcai óvodában újabb elkészült gyermekintézményi beruházásokat jelentettek be kedden a városvezetők.

Matkovich Ilona elöljáróban emlékeztetett rá, hogy az elmúlt három esztendőben a sok kisgyermeket befogadó Vám utcai óvodában is folyamatos volt a játszóeszközök karbantartása és bővítése. Az elhasználódott padlóburkolat kicserélése is megtörtént, továbbá mintegy 50 millió forintból varázsolták újjá a konyhát.

Tavaly ősszel a földgáz üzemű kazánfűtést felváltotta a távhős megoldás - a Távhő Kft. vállalta, hogy a csatlakozási díj ötödéért megvalósítja a fejlesztést. A polgármester kiemelte ennek fontosságát, mivel a rezsiválság megmutatta, hogy ezzel spórolást tud elérni az önkormányzat. Több gyermeklétesítményhez hasonlóan itt is gondot jelentett a beázás – a főépület és a raktár feletti lapostető szigetelésre 12 milliót biztosított a költségvetés.

A választókörzet önkormányzati képviselője, Fehér Zsolt, röviden összegezte a városi gyermekintézmények legutóbbi fejlesztéseinek sorát. Mint azt az Emberi Kapcsolatok Bizottságának elnök elmondta, a közelmúltban megtörtént a Kölcsey utcai gyermekintézmény régóta gondot okozó beázó tetejének szigetelése, melynek forrása a kormányzati döntések miatti elvonások, bevételkiesések részleges kompenzációjának része volt.

A Baba utcai bölcsőde tízmillióba kerülő vizesblokk és tetőfelújítása városi finanszírozásból valósulhatott meg. A Sirály utcai oviban pedig új csoportszoba, vizesblokk, tetőszigetelés, nyitott terasz kialakítása történt meg. Ezeken túl további óvodafelújítási feladatokra is több tízmilliót költött az elmúlt időszakban az önkormányzat.

Az Alsóvárosi Óvodák intézményvezetője, Lambekné Gál Gabriella köszönetet mondott az önkormányzatnak az eddigi fejlesztésekért és kiemelte: a munkák során a kivitelezőkkel való jó együttműködés eredményeként zavartalanul működhetett az óvoda.

A tájékoztatón jelen volt Kiss Zsolt és Inotay Gergely alpolgármester is, akik a médián keresztül is köszönetet mondtak az elvégzett munkákért a kivitelezőknek, valamint hangsúlyozták, hogy a váci gyermekek érdekében továbbra is prioritást élveznek az óvodák, bölcsődék felújításai, fejlesztései.

Feladó: Városháza

EU pályázatok