címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 30. | kedd
Katalin és Kitti napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Nem igaz, hogy nem veszik figyelembe Mokánszky Zoltán kéréseit

Nem igaz, hogy nem veszik figyelembe Mokánszky Zoltán kéréseit

Már negyedik éve zárják ki a Fidesz-KDNP képviselőit a költségvetés tervezéséből a városvezetése – erről írt cikket az egyik városi kormányközeli honlap. Mokánszky Zoltán képviselő szerint, bár minden évben kérik, hogy tegyék meg javaslataikat, nem kerül bele egy sem a büdzsébe.

A 7-es választókörzet képviselője ezzel szemben egy korábbi Váci Hírnök hasábjain hosszan sorolja, hogy a 2022-es évben sokszor külön az ő kérésére, milyen fejlesztések is történtek a körzetében. A lap decemberi számában megjelentek szerint:

- A Sirály utcai és az Újhegyi úti óvoda bővítése hamarosan befejeződik.
- A Párta utcában, a Sirály utcában és a Jázmin téren a szelektív szigetek megszűntetésre kerültek, kamerákat szereltek fel a helyszíneken.
- A Harkály utca 1-7. szám közötti útszakaszon, a garázssor előtt közúti űrszelvényezés történt, az útra belógó fákat és bokrokat visszavágták. A Harkály utca 9-11. számú ház előtt a parkoló helyeket festettek fel.
- A Lajos telepen a Virág utcai játszótér körbekerítésre került, napvitorlát szereltek fel, a homokozóban a homokot, és a megrongálódott hintákat kicserélték, ősszel pedig fákat ültettek ezzel is szebbé téve a környezetet.
- Parkolóhelyeket alakítottak ki a Sirály utcai óvoda előtt.
- Az Újhegyi út - Rigó utca - Sirály utca Harkály utca tömbbelső játszótere egy csúszdával és egy ügyesség fejlesztő eszközzel, és egy egyensúlyozó híddal bővült, valamint a laphinta mellé bölcsőhintát szereltek fel. Az itt lévő homokozóban is kicserélték a homokot és a kopott padokat is újrafestették.
- A balesetveszélyes járdaszakasz felújítására került a Rigó utca 2. és az Újhegyi út 25. között és a Rigó utca 6. és a Sirály utca 2. közötti útszakaszon.
- A megnövekedett forgalom miatt az Újhegyi úton az átkelés balesetveszélyes volt a Zeke utcánál. Kérésére tavasszal elkészült a kijelölt gyalogos átkelőhely (képünkön), így biztonságosabbá vált az úton az átkelés. Az itt élők nyugalma és az Újhegyi úti óvodába járó gyermekek védelmében ugyanitt kihelyezésre került egy 30 km sebességkorlátozó tábla.
- A Jázmin téri játszótér hintáit kicserélték, az Újhegyi út-Sirály utca-Fácán utca-Harkály utca tömb belsőben lévő parkban pedig a játszótér melletti balesetveszélyes akácfákat és bokrokat kivágták.

Feladó: Váci Hírnök

EU pályázatok