címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. szeptember 19. | csütörtök
Vilhelmina napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Az óvodai beiratkozások rendje

Az óvodai beiratkozások rendje

Az önkormányzat Emberi Kapcsolatok Bizottsága március 13-i ülésén átruházott hatáskörében jóváhagyta a 2023/2024-es nevelési évben indítható óvodai csoportok számát, és meghatározta az óvodai beiratkozások rendjét.

Eszerint a beiratkozások időpontjai:
2023. április 24-én (hétfő): 8-12 óráig
2023. április 25-én (kedd): 8-12 óráig 14-17 óráig
2023. április 26-án (szerda): 14-17 óráig.

A szülő köteles beíratni gyermekét, ha
• már betöltötte 3. életévét, de még nem jár óvodába
• 2023. augusztus 31-ig betölti a harmadik életévét, ugyanis a nevelési év kezdő napjától (2023. szeptember 1-jétől) legalább napi négy órát köteles óvodai nevelésben részt venni!
• Amennyiben az óvodai nevelésre kötelezett gyermek óvodakötelezettségét külföldön teljesíti, arról a szülő köteles a beiratkozás idejének utolsó határnapját követő tizenöt napon belül írásban értesíteni az Oktatási Hivatalt
(Az óvodai beiratkozásra a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 49. §-a vonatkozik.)

A beiratkozáshoz szükséges:
1. nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására (kivéve abban az esetben, ha csak az egyik szülő gyakorolja a szülői felügyeleti jogot) az ehhez szükséges nyomtatvány átvehető az óvodákban. Valamint kérjük, tájékozódjanak az óvoda honlapján elérhető egyéb dokumentumokról (adatkezelési lap, jelentkezési lap stb.).
2. gyermek születési anyakönyvi kivonata,
3. gyermek TAJ kártyája,
4. a gyermek személyazonosítására alkalmas, a gyermek nevére kiállított személyi azonosító (a születési anyakönyvi kivonat alapján kiállított lakcímkártya hátoldalán található a személyi azonosító),
5. gyermek lakcímét igazoló hatósági igazolvány,
6. a szülő személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolványa,

(A gyermek beíratása a körzet szerinti óvoda székhelyén történik.)

Az óvoda vezetője legkésőbb a beiratkozásra kiírt utolsó határnapot követő harmincadik napig dönt a felvételi kérelmekről és döntéséről írásban értesíti a szülőt. Az értesítés tartalmazza a jogorvoslat (fellebbezés) lehetőségét és határidejét is.

Az óvodavezető írásbeli döntése ellen a szülői felügyeleti jogot gyakorló szülő a közléstől számított tizenöt napon belül illetékmentes fellebbezési kérelmet nyújthat be a jegyzőhöz címezve az óvoda vezetőjénél.

A körzetbesorolási utcalista mellékletünkben.

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentumok:
oviskorzetek.pdf

EU pályázatok