címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 20. | szombat
Tivadar napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Gombóc Artúr és Pom Pom sem szereti a rendetlenkedőket a ligetben

Gombóc Artúr és Pom Pom sem szereti a rendetlenkedőket a ligetben

Kiss Zsolt alpolgármester édesapja kezdeményezését folytatva nemrég beszélő padokat helyeztetett el a Rádi úti idősotthonban, korábban pedig az egyházzal egyeztetve a Ligetben. Most ezt a kedves gesztust folytatva a ligeti tó partjára szeretne ülőalkalmatosságokat helyeztetni, melyen az Nagy ho-ho-horgász rajzfilm betétdalának ikonikus szövege lesz majd olvasható.

Kezdésként kikerült két tábla is, amely a tó körül sétálók, gyerekek figyelmét hívja fel a szabályokra.

„A mögöttem látható táblához igazodva szeretném egy kicsit bevinni a játékosságot, mert itt rengeteg gyerek szokott kacsákat etetni, és nagyon sok szülő kijön a gyermekével, ide és veszi igénybe a tónak ezen szakaszát, ezért a Sajdik Gyűjteményhez nyúlva arra gondoltam, hogy Pom Pom, a horgász és a kukac esetlegesen jobban át tudja adni azt az üzenetet, hogy ne szemetelj, ne bringázz, itt ezen a tóparton told a biciklit. Ez egyfajta házirend” – mondta.

A mostani kezdeményezés ötletgazdája Kiss Zsolt, finanszírozója pedig az önkormányzat a Váci Városfejlesztő Kft-n keresztül, de cégek is bekapcsolódnak a környezet szépítésébe. A terület egyébként a váci horgászegyesület kezelésében van, akik rendben tartják a környezetet, takarítanak, szemeteseket helyeztek ki.

Kiss Zsolt azt is elmondta, hogy a ligeti tó környékének összes padját átnézték, feltérképezték. Amelyeket nem használnak, vagy már nagyon tönkre mentek, azokat elbontják a jövőben. Amelyek megmaradnak, azok viszont teljesen megújulnak majd.
„Vannak olyan padok, amelyet sajnos egyszerűen megevett az idő, kénytelenek vagyunk fizikai állapota miatt is már elbontani, de amelyekre viszont megmaradást javasolok, azoknak teljesen megújulnak majd és beszélőpadokká válnának. A padtámlákon a Nagy ho-ho-horgásznak a verssorai jelennének meg. Így, hogyha elmennek erre a szülők a gyermekeikkel közösen énekelhetnék is, kicsit kapcsolódva a horgászathoz” – mondta az alpolgármester.

Feladó: Városháza

EU pályázatok