címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 19. | péntek
Emma napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kertészeti munkák Alsóvároson

Kertészeti munkák Alsóvároson

Az elmúlt időszakban a Városfejlesztő Kft. munkatársai jelentős kertészeti munkálatokat végeztek el Vác alsóvárosi részén. Ezekről hétfőn Fehér Zsolt az egyik érintett terület önkormányzati képviselője számolt be a sajtónak.

Az Emberi Kapcsolatok Bizottságának elnöke – aki a Földváry téri lakótelep nagy részének képviselője is az önkormányzatban – elmondta: az elvégzett munkák már régóta esedékesek voltak. A butiksortól egészen a Zöldfa utcai kereszteződésig 2110 négyzetméteren igen összetett tevékenységet végezték el a szakemberek. Az elöregedett cserjéket kivágták, a friss hajtásokat és talajtakaró növényeket visszavágták, kiszedték az invazív (idegen) fajokat, valamint a felső járda mentén űrszelvényezést végeztek. Többfajta növényt szedtek ki ezen a területen, többek között orgonát, aranyvesszőt, hóbogyót, somot, loncot, mogyorót és egyéb vegyes állományt távolítottak el a lakótelepi házakat védő biofal területéről.

Mint megtudtuk, összességében a letermelt gallymennyiség 127 köbméter volt. A ráfordított munkaórák száma 80 volt, és az egyéb ezt követő feladatok, így például az ágdarálás is 60 munkaórát tett ki. „Gyakorlatilag egész múlt héten több munkással, dolgozóval zajlottak itt a feladatok. Régi vágyam valósult meg azzal, hogy az idei év tavaszára ez a biofal, ez a zöldfal megújul, szép lesz, és a tavaszi rügyezést már sokkal szebb környezetben köszönhetjük” – zárta tájékoztatóját Fehér Zsolt, az Összefogás frakció képviselője.

Feladó: Városháza

EU pályázatok