címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 25. | csütörtök
Márk napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Jelentős önkormányzati forrás a védett épületekre

Jelentős önkormányzati forrás a védett épületekre

Vác Város Önkormányzata a 2023-as évre vonatkozóan is meghirdette értékvédelmi pályázatát, amely alapján az országosan vagy helyileg egyedileg védett épületekre, valamint védett területen álló, de egyedileg nem védett épületekre vissza nem térítendő támogatást vagy kamatmentes kölcsönt lehetett igényelni.

Az idei költségvetésben 20,8 millió forintos vissza nem térítendő támogatás lett betervezve, de ezen keretből 12,2 millió az előző években megítélt, de még el nem készült munkákra már le volt kötve. Így a mostani pályázatra beérkezett összesen mintegy 35 és fél millió forintos kérésre 8,6 millió forintos keretet tudott felosztani átruházott hatáskörében a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság.

A döntés értelmében a Jókai utca 4. szám alatti épület utcai homlokzat felújítására 600 ezer, a Köztársaság út 7. szám alatti épület utcai homlokzat felújítására, továbbá, a Széchenyi utca 17. szám alatti épület utcai homlokzat felújítására 4-4 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít az önkormányzat.

Képünkön a Széchenyi utca épület látványterve

Feladó: Városháza

EU pályázatok