címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 25. | csütörtök
Márk napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

A házhoz menő lomtalanítás fontossága

A házhoz menő lomtalanítás fontossága

Mint általában minden évben, a jó idő beköszöntével idén is egyre több, a közlekedést veszélyeztető, városképet rontó használaton kívüli, kidobott bútor jelenik meg a közterületeken. Pedig a városát szerető lokálpatrióta váci polgárok számára a selejtezésnek sokkal kulturáltabb módja is rendelkezésre áll.

Sajnos, ebben az évben is elkezdődött az esztendőkre visszamenőlegesen szomorúan megtapasztalt jelenség és a közterületi hulladékgyűjtők mellett egyre szaporodnak a megunt, kidobott székek, szekrények, egyéb bútordarabok. Vácon a hulladékkezelés a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. (DTkH) feladata. Ám a cég érthető módon a megszokott feladatát sokszorosan túllépő, szabálytalanul felhalmozott egyéb hulladék kezeléséhez sem munkatárs kapacitással, sem szállítójárművel nem rendelkezik. Az ilyen lakossági gondok megoldására nem véletlenül nyílt hulladékudvar városunkban és átgondolt intézkedés nyomán hozták létre a házhoz menő lomtalanítás lehetőségét is.

Ezúton is kérünk tehát minden, városa tisztaságára ügyelő váci polgárt, hogy lomjait, bútorait környezetkímélő módon kezelje annak feleslegessé válása után is. A lomtalanításra lehetősége van:
- ingatlanonként évente egy alkalommal térítésmentesen 2 m3 lom elszállítását igényelni;
- elszállítják: bútorok (asztal, szék, szekrény, ágy, komód stb.) – egyéb, fából készült tárgyak – szőnyegek, padlószőnyegek – matracok, ágyneműk, textilek, ruhaneműk – műanyagok (linóleumok): padlók, kerti bútorok, műanyag medencék, műanyag játékok – személygépkocsi-, kerékpár- és motorkerékpár-gumiabroncsok (ezekből háztartásonként max. 4 db helyezhető ki);
- a kihelyezett lom elszállítása az előre egyeztetett napon történik, mely a megadott napon reggel 6 óráig az ingatlan utcafronti részére helyezhető ki.

A házhoz menő lomtalanítást kizárólag szerződéssel rendelkező lakossági ügyfelek vehetik igénybe, amennyiben nincs díjhátralékuk.

A lomtalanítás menete a cég tájékoztatója szerint:
1. lépés: Önnek csak annyit kell tennie, hogy felhívja DTkH ügyfélszolgálatát az 06 28 561 200 (4. menüpont) telefonszámon (ügyfélfogadási időben).
2. lépés: Munkatársunk azonosítja Önt, ellenőrzi, hogy Társaságunk szerződéssel rendelkező aktív ügyfele, majd, hogy a szolgáltatás egyenlege elmaradást nem mutat. Ezt követően közösen egyeztetik a lomtalanítás napját és részleteit (lakcím, elérhetőség, kihelyezhető mennyiség stb.)
3. lépés: Társaságunk gépjárműve elszállítja a kihelyezett lom hulladékot.

Az önkormányzat ezúton is kéri a váci embereket, hogy közösségünk, környezetünk védelme érdekében óvja közterületeinket, használja ki a kulturált együttélés érdekében kialakított hulladékkezelési lehetőségeket.
Köszönjük!

(A lomtalanításról szóló szolgáltatói tájékoztató teljes részletességgel mellékletünkben.)

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentumok:
lomtalanitasuj.pdf

EU pályázatok