címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 19. | péntek
Emma napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

A Fogyatékosügyi Tanács üléséről

A Fogyatékosügyi Tanács üléséről

Csütörtökön a Városházán tartotta meg értékelő éves rendes ülését a váci Fogyatékosügyi Tanács.

A megjelent tagokat – a Tanács elnökének, Matkovich Ilonának fontos elfoglaltság miatti távollétében – Vác Város Önkormányzata nevében a levezető elnök, Inotay Gergely köszöntötte. Az alpolgármester többek között kiemelte, hogy az elmúlt évek egészségügyi és gazdasági gondjai között különösen fontos az emberiesség, a fogyatékossággal élők segítése.

Majd a személyi változások kerültek megtárgyalásra. Intézményi struktúraváltás miatt plusz egy intézmény delegálhat képviselőt. A Tanács tagja lett a Humán Szolgáltató Központ Igazgatója, Járja Andrea, valamint a Dr. Kenéz Zoltán Egyesített Szociális Intézmény Igazgatója, Szabados-Slezák Brigitta.

A folytatásban megtárgyalták és elfogadták a Fogyatékosügyi Tanács Szervezeti és Működési Szabályzatát (SzMSz), majd szavazással tettek javaslatot a Fogyatékosággal Élő Váci Emberekért kitüntetés idei díjazottjára.

Az ülés végén az Egyebek napirendi pontban Roszik Csaba társelnök több váci hivatal és a központi postaépület akadálymentesítése, valamint akadálymentes szociális bérlakások létesítése iránti kérelmet nyújtott be a Tanács elé, mely egyhangúan támogatta ezen kéréseket. Mikesy György tanácstag pedig az SzMSz lehetséges módosítását indítványozta.

Feladó: Városháza

Fotó: Váci Hírnök

EU pályázatok