címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 28. | csütörtök
Gedeon és Johanna napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Alsóvárosi felújítások a közelmúltban, jelenleg és a közeljövőben

Alsóvárosi felújítások a közelmúltban, jelenleg és a közeljövőben

Vác-Alsóváros komfortjavító intézkedéseiről tartott áttekintő sajtótájékoztatót hétfőn reggel a három érintett választókörzet önkormányzati képviselője.

A 4-es és a 6-os körzetet képviselő Ferjancsics László, illetve Kiss Zsolt jelenlétében Fehér Zsolt, a Földváry téri lakótelep nagy részét magában foglaló 5-ös körzet képviselője összegezte az elmúlt időszakban lezajlott, a jelenleg is folyó és a közeljövőben várható fejlesztéseket.

Az Emberi Kapcsolatok Bizottságának elnöke bevezetőjében emlékeztetett rá, hogy a városban közlekedő autósok, gyalogosok számára fontos előrelépés volt, amikor közel két éve a közvilágítási rendszert átállították a valós fényviszonyokon alapuló fel- és lekapcsolási időzítésre. Ezzel jelentősen csökkent a balesetveszély.

Fehér Zsolt a város egészét tekintve kitért arra is, hogy több új típusú, ún. szolárlámpát telepítettek különböző területeken, melyekkel nem csak költséget takarít meg a város, hanem javítja az adott terület megvilágítását is.

Majd ismertette azt az aktuális felújítást, amely eredményeként a Váci Városfejlesztő Kft. például Alsóvárosban is több tucat régi – a 60-as, 70-es években kiépített – villanyoszlopot újított fel. Összességében száznál is több rozsdás kandelábert csiszolták le a szakemberek és festettek az eredetihez hasonló színűre.

A városrészben ez a munka jól egészítette ki azokat a további, komfortnövelő tevékenységeket, melyekkel rendbe tették a főút melletti biofalat és környezetét, illetve felújították a rossz állapotban lévő padokat, utcabútorokat. Az ilyen jellegű tevékenység folytatódik, hiszen a következő időszakban a játszótereken lévő eszközök alatti esőfelület újul meg. Az uniós szabványnak megfelelő burkolatok már megérkeztek és hamarosan lefektetésre kerülnek – zárta ismertetőjét Fehér Zsolt, az Összefogás frakció alsóvárosi képviselőinek nevében.

Feladó: Városháza

Fotó: Váci Hírnök

EU pályázatok