címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 25. | csütörtök
Márk napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Finn baráti delegáció a Városházán

Finn baráti delegáció a Városházán

Hétfőn délután Inotay Gergely alpolgármester a váci Városházán fogadta a többnapos magyarországi látogatásra érkezett finn delegációt.

Az északi ország váci testvérvárosából, Järvenpää-ből érkezett vendégeket Heli Alaja, az ottani Finn-Magyar Baráti Kör elnöke vezette. Üdvözlésük alkalmával Inotay Gergely első külföldi útjának személyes élményét is felidézte és reményét fejezte ki, hogy a jövőben is folytatódik a hagyományosan kiváló testvérvárosi együttműködés.

A legrégebbi – jövőre immár 40 éves – testvérvárosi kapcsolat tegnapi eseményén egy érdekes könyvet is kapott ajándékba önkormányzatunk, amelyben a Finnország szabadságáért harcoló magyar önkéntesek emlékét idézik fel. A Matkovich Ilona polgármester számára írt üdvözlő dedikálás kitér arra, hogy ez a váci látogatás egybeesik a Finnország NATO-tagságát jóváhagyó magyar parlamenti döntéssel.

Vendégeink ezt követően megtekintették a patinás Városháza épületét, melyről az alpolgármester adott számukra ismertetőt. A jó hangulatú találkozón – melyen felidézték, hogy az elmúlt évben Vác díszpolgári címét a kiváló diákkapcsolatainkban nagy érdemeket szerző Jari Ahola érdemelte ki – részt vettek a helyi magyar-finn baráti kör tagjai, valamint Detre János evangélikus lelkész.

Feladó: Városháza

Fotó: Váci Hírnök

EU pályázatok