címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 20. | szombat
Tivadar napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Új tájékoztató táblák a parkokban, játszótereken

Új tájékoztató táblák a parkokban, játszótereken

Ahogyan mindenhol, városunkban is a pihenésre, kikapcsolódásra, gyermekeink mozgásigényének kiszolgálására létesültek parkok, játszóterek. Ezek karbantartása, fejlesztése önkormányzatunknál prioritást élvez. Hogy ezek a közterületek rendeltetésüknek megfelelően szolgálják a polgárok igényeit, bizonyos szabályok, korlátozások vannak életben használatuk során.

Ezen szabályozások döntő részét törvény írja elő. A szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 193. § (1) bekezdés d) pontja alapján, aki a felügyelete alatt álló kutyát – kivéve a segítő kutyát – a játszótérre beenged, illetve bevisz, szabálysértést követ el.

A nemdohányzók védelméről és a dohánytermékek fogyasztásának, forgalmazásának egyes szabályairól szóló 1999. évi XLII. törvény 2. § (1) bekezdés d) pont da) alpontja alapján, a dohányzás számára kijelölt helyek kivételével nem szabad dohányozni, elektronikus cigarettát vagy dohányzást imitáló elektronikus eszközt használni a közterületi játszótereken, továbbá a játszóterek külső határvonalától számított 5 méteres távolságon belül.
Ittas vagy egyéb tudatmódosító szerek hatása alatt álló személyeknek tilos a játszótéren tartózkodnia.

Néhány Vácon alkalmazott további szabály a mellékelt helyi rendelet 36.§-ában található.

Szintén felsőbbrendű jogszabály teszi kötelezővé azon tájékoztató táblák kihelyezését, tartalmát, amelyekkel az említett korlátozásokat ismertetni kell a parkoknál, játszótereknél. A napokban ennek megfelelően az ilyen váci közterületekre is elhelyezik az előírásoknak megfelelő tájékoztató táblákat (képünkön).

Kérjük, embertársaink – különösen gyermekeink – védelme érdekében mindenki tartsa be az előírásokat, vigyázzon a tisztaságra, hogy parkjaink, játszótereink valóban a pihenést, a kikapcsolódást, gyermekeink önfeledt időtöltését szolgálják.
Köszönjük.

Feladó: Városháza

EU pályázatok