címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 14. | vasárnap
Tibor napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Fél éve idegen tulajdonban a váciak közös ingatlana

Fél éve idegen tulajdonban a váciak közös ingatlana

Immár hat hónap eltelt azóta, hogy ingyenesen magánkézbe került a korábban különböző közösségi célokat (könyvtár, kiállítóterem) szolgáló városi épület, a Káptalan utca 16. alatti ingatlan.

Az önkormányzat ugyan mindent megtett annak érdekében, hogy az áprilisi választások időszakában hozott kormányrendelet ne léphessen életbe, a Váchoz semmilyen módon nem kötődő zebegényi Dunakanyari Védegylet birtokába adták az épületet.

***

Az elmúlt hónapban már tájékoztatást adtunk arról, hogy még tavaly november 21-én Matkovich Ilona levélben fordult a Kulturális és Innovációs Minisztériumhoz. A polgármester ebben tájékoztatta Csák János minisztert az ingatlan korábbi közösségi hasznosításáról, illetve a jövőbeli tervekről. A levélben a városvezető szakmai együttműködést kért a helyzet váci emberek érdekében történő rendezéséhez. Az akkor az egy hónap múlva megérkező reagálás az év elejére ígért választ.

A minisztériumból március közepén érkezett válasz. Ebben Vincze Máté felsorolta azokat a történeti tényeket, melyekkel az önkormányzat természetesen tisztában volt. Levelének végén a helyettes államtitkár – a minisztertől kért szakmai együttműködés ígérete helyett – azt javasolta, hogy további kérdéseivel az önkormányzat forduljon a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-hez.

Miután a válaszlevél nem tartalmaz az igényelt szakmai együttműködésre utaló ígéretet, Matkovich Ilona ismételten levélben fordul a miniszterhez annak érdekében, hogy városunknak értékeihez méltó kiállítóhelye, a Tragor Ignác Múzeumnak pedig a közfeladatainak ellátására alkalmas lehetősége legyen a jövőben.

Feladó: Városháza

Fotó: Váci Hírnök

EU pályázatok