címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. május 27. | hétfő
Hella napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Újabb fejlesztések az alsóvárosi játszótereken

Újabb fejlesztések az alsóvárosi játszótereken

Nem kevesebb, mint féltucat alsóvárosi játszótéren cserélik ki az elöregedett, balesetveszélyes ütéscsillapító gumilapokat a közeljövőben – erről tájékoztatta a sajtót hétfőn délután az érintett három választókörzet önkormányzati képviselője. Az Összefogás Vácért színeiben 2019-ben nagy többséggel bizalmat kapó Ferjancsics László, Fehér Zsolt és Kiss Zsolt a Lehotka parkban számolt be az újabb felújításról.

Kiss Zsolt elöljáróban kiemelte: több, mint három éve olyan állapotban vették át ezeket a területeket, hogy azokat veszélyességük miatt a kormányhivatal részben vagy egészben lezáratta. Az alpolgármester emlékeztetett rá, hogy a Gombás patak melletti nagy zöld területen a jelentős számú faültetés mellett korábban már kutyafuttatót is kialakítottak és ide került a Diadal térről a nagy népszerűségnek örvendő streetball pálya is.

Fehér Zsolt, az Emberi Kapcsolatok Bizottságának elnöke példákon mutatta be, hogy a régi, kisebb méretű gumilapok szélei már nem illeszkednek megfelelően egymáshoz, néhol gaz nő a lapok között. Ebben a parkban várhatóan egy hét alatt cserélik le ezeket modern, masszívabb anyagból készült egy négyzetméteres elemekkel, melyek időálló betonalapra lesznek ráhelyezve.

Ferjancsics László felidézte, hogy a most zajló és hamarosan átadásra kerülő városi játszótér fejlesztéshez hasonló nagyságrendű játszópark beruházás utoljára másfél évtizede történt Vácon. Az eltelt idő alaposan igénybe vette és megrongálta ezeket az esésfelületeket, melyek cseréje halaszthatatlan volt. Az alpolgármester arról is tájékoztatott, hogy hat alsóvárosi játszótéren – Lehotka park, Kötő utca, Damjanich utcai „hajós”, Damjanich téri „mászókás”, Nagymező utca, illetve a Rádi úti lakótelep – történő burkolatcsere mintegy 20 milliós önkormányzati forrásból valósul meg.

A három alsóvárosi képviselő végül egyhangú reményét fejezte ki, hogy a felújítás nagyon hosszú ideig az itt játszó gyermekek örömére fog szolgálni, és az a balesetveszély, ami a korábbiakban fennállt, végleg megszűnik.

Feladó: Városháza

Fotó: Váci Hírnök

EU pályázatok