címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2023. június 4. | vasárnap
Bulcsú napja
+17
°
C

Hírek

Keresés

 

Hazudtak, de nem közlik a helyreigazítást

Hazudtak, de nem közlik a helyreigazítást

A Váci Járásbíróság 200 ezer forintra büntette a Vác Online felelős szerkesztőjét, Hujbert Istvánt, mivel az oldal nem hajlandó leközölni a pénzügyi bizottság elnökére vonatkozó helyreigazítást – erről értesítette a hatóság nemrég az érintettet.

Mint ismert, Kászonyi Károly (Összefogás Vácért) jogerősen pert nyert a lejárató oldal ellen: a Budapest Környéki Törvényszék annak közlésére kötelezte őket, hogy – írásuk állításával ellentétben – senki felé nem fenyegetőzött a képviselő.

Azonban a váci Fidelitas-elnök, Szabó Csaba tulajdonában lévő Vác Online-t nem érdekelte a bíróság ítélete, a helyreigazítást nem közölte le. Kászonyi Károly képviselő ezt követően végrehajtást indított a Fidesz-KDNP-hez köthető cég ellen. Ám ezen eljárásban sem hajtotta végre a jogerős ítéletet az oldal – emiatt a bíróság januárban megbírságolta a kiadót. Miután ez sem vezetett eredményre (nem hozták le hazugságuk cáfolatát), májusban a Váci Járásbíróság újabb bírságot szabott ki (melynek fellebbezési határideje letelt), immáron személy szerint a felelős szerkesztőre. Ő nem más, mint a nagymarosi Hujbert István, akit – érdekes módon – hiteles tájékoztatásért tüntetett ki a kormány idén! A valótlan állításairól elhíresült Hujbertnek saját zsebéből kell kifizetni a büntetést.

A Váci Járásbíróságnak rövid időn belül ez már a negyedik (!) bírságot kiszabó határozata a Vác Online-nal szemben. A korábbi bírságait azért kapta a hazug oldal, mert az önkormányzatról és Ferjancsics László alpolgármesterről állított valótlanságait nem volt hajlandó helyreigazítani azt követően sem, hogy jogerős ítéletek erre kötelezték.

Az egyik ügyben az oldal akkor azzal vádolta a Matkovich Ilona polgármester vezette váci önkormányzatot, hogy a színházigazgató kinevezésével kapcsolatban törvényt sértett. Azonban ezt a bíróságon semmilyen módon nem tudták igazolni, állításuk valótlannak bizonyult.

Az oldalt kiadó, Szabó Csaba-féle céggel szemben jelenleg is több végrehajtási eljárás van folyamatban.

***

Rendszeresen rágalmazzák Vácot
Az oldal a vesztett pereknél gyakrabban közöl valótlanságokat, félinformációkon alapuló tévedéseket. A város önkormányzatának lejáratását is végző portál szerkesztője az a nagymarosi Hujbert István, akinek köreihez kormánypárti döntések nyomán több tízmillió millió forint közpénz érkezett.

A portál több pert is vesztett már – elsőfokon és jogerősen. Ezek hatására is helyreigazítást kellett közölnie, illetve annak közlésére kötelezték alpolgármesterrel, bizottsági elnökkel, színházigazgatóval, bizottsági taggal, ügyvéddel, felügyelőbizottsági taggal, és az önkormányzattal kapcsolatos több hazug állításai miatt is.

Feladó: Városháza

EU pályázatok