címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 14. | vasárnap
Tibor napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Tisztelettel köszöntjük a szépkorú Báti Istvánt

Tisztelettel köszöntjük a szépkorú Báti Istvánt

Kilencvenedik születésnapján otthonában köszöntötte Báti István Bódogot Kiss Zsolt alpolgármester és Hegyvári Ágnes, a Polgármesteri Hivatal munkatársa, akik átadták a miniszterelnöki üdvözlő dokumentumot, illetve városunk díszoklevelét és ajándékát.

Pista bácsi Budapesten született, ahol általános iskolai tanulmányai után előbb általános műszerész, majd gépésztechnikusi végzettséget szerzett. Előbb az Orion Rádiógyárban, majd az újpesti Egyesült Izzóban dolgozott művezetőként. Az ötvenes évek elején a Határőrségnél szolgált, majd leszerelés után, 1957-ben megnősült. Jelenleg második házasságában él, mostani feleségével, Irénke nénivel 1986-ban költöztek Vácra, ahol családi házukban mindig van a nagy kertben tennivaló.

Nagyon büszkén mesél sportlövői múltjáról, több országos bajnoki címet szerzett és nemzetközi versenyeken is szerepelt. Az MHSZ Központi Lövészklubban főállású edző volt és a Testnevelési Főiskolán szakedzői minősítést szerzett. Napjainkban is aktív életet él, élénken érdeklődik a közéleti történések iránt.

Önkormányzatunk ezúton is még sok, jó egészségben, boldogságban eltöltött esztendőt kíván Pista bácsinak.

Feladó: Városháza

EU pályázatok