címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2023. június 4. | vasárnap
Bulcsú napja
+17
°
C

Hírek

Keresés

 

Elhivatott diákok versenyeztek a cementgyárban

Elhivatott diákok versenyeztek a cementgyárban

Az idén 60 éves Váci Cementgyár ismét megnyitotta kapuit a vállalkozó szellemű fiatalok és tanáraik előtt. Május 25-én, immár hetedik alkalommal rendezte meg a Duna Dráva Cement Kft. (DDC) a Zöld Alternatíva Vetélkedőt a váci középiskolások számára.

A fiataloké a jövő, az ő hozzáállásuk és tenni akarásuk a záloga egy egészségesebb, fenntarthatóbb jövőnek. Éppen ezért hozta létre a vállalat a Zöld Alternatíva Vetélkedőt, hogy segítse és támogassa a fiatalokat a környezettudatos szemlélet kialakításában.

Ahogy a korábbi években, úgy idén is a regisztrált csapatoknak először egy, a DDC-vel és a fenntarthatósággal kapcsolatos online kérdéssort kellett megoldaniuk, majd a 6 legjobban teljesítő csapat jutott tovább a döntőbe.
Az első forduló során előnyhöz, plusz pontokhoz juthattak azok a csapatok, akik ellátogattak a váci Madách Imre Művelődési Központban megtalálható DDC-s kiállításra, ugyanis a feladatsorban a kiállításra specializálódott kérdések is helyet kaptak.

A döntő során pedig több helyszínen is megmutatták tudásukat a résztvevők. A Duna-parti állomások után a Sejcei Mészkőbányába vezetett a csapatok útja, végül pedig a Váci Cementgyárba, ahol szakmai ismereteik mellett zenei és tánctudásukat is megcsillogtathatták a zsűri előtt a diákok.

Az önkormányzatot meghívott zsűritagként Inotay Gergely képviselte. Az alpolgármester rövid köszöntőjében dicsérően szólt a résztvevő diákok kreativitásáról és megköszönte a környezettudatos életszemléletüket.

A döntőn végül a - VSZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium - GT-MAX csapata bizonyult a legjobbnak. Második helyen végzett a - Váci Madách Imre Gimnázium - DDM csapata, míg a harmadik helyre a - VSZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium - Sóder Klub csapata került.

Feladó: Városháza

EU pályázatok